Papa Francis, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamalarına izin veren kararı resmen onayladı - Son Dakika
Dünya

Papa Francis, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamalarına izin veren kararı resmen onayladı

Papa Francis, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamalarına izin veren kararı resmen onayladı

Papa Francis'in onayıyla Katolik Kilisesi, aynı cinsiyetten çiftlere kutsama izni verdi. Ancak kutsamalar, evlilik ritüfleriyle karıştırılmamalı, sivil birlik ya da düğünlerle bağlantılı olmamalıdır. Belge, eşcinsel ilişkileri heteroseksüel birlikteliklere göre aşağıda tutan bir tutumu sürdürüyor. LGBTQ+ savunucuları, kilisenin bu ayrımı vurgulayan bir adım attığını, ancak eşitliği sağlamadığını düşünüyor

19.12.2023 10:56  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Papa Francis, Katolik Kilisesi'nde eşcinsel çiftlere yönelik kutsamalara izin veren bir kararı resmen onayladı. Vatikan tarafından Pazartesi günü açıklanan belge, kilisenin daha kapsayıcı olma çabalarını yansıtıyor.

EŞCİNSEL ÇİFTLER KİLİSE KUTSANABİLECEK

Evliliğin yalnızca bir kadın ile bir erkek arasında olabileceğini savunan Vatikan'dan eşcinsel çiftlerin kilisede kutsanmasına resmi onay geldi. Katolik Kilisesi'ni inançlı LGBT kişiler için daha az dışlayıcı hale getirme yönünde mesajlar veren Papa Francesco, bugün açıklanan kararla bu mesajı somutlaştırma yönünde adım atmış oldu. Kilise öğretilerinden sorumlu İnanç Doktrini Departmanı tarafından Papa'nın onayıyla yayımlanan belgeyle, eşcinsel çiftlerin de kilisede kutsanmasına resmi olarak imkan tanındı.

Belgede, "kural dışı" durumdaki çiftlerin ve eşcinsel çiftlerin de kutsanmasının mümkün olduğu belirtildi. Öte yandan bu kutsamanın, Katolik Kilisesi'nin evlilik hakkındaki öğretilerine ters düşecek şekilde bir tasdik anlamına gelmemesi gerektiği vurgulandı.

Papa Francis, eşcinsel çiftlerin kutsamalarına izin veren kararı resmen onayladı

HOŞGÖRÜLÜ MESAJLARIYLA BİLİNİYOR

Papa Francis, 2013'teki bir eşcinsel rahip hakkındaki "Ben kimim ki yargılayayım?" şeklindeki esprisinden, 2023'teki Associated Press'e yaptığı "Eşcinsellik bir suç değildir" açıklamasına kadar, tüm önceki papalardan farklı bir hoşgörü mesajı ile kendini ayırdı.

Son Dakika Dünya Papa Francis, rahiplerin eşcinsel çiftleri kutsamalarına izin veren kararı resmen onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • salihb: İyi . Artık birbirinize sapladıktan sonra günah dökebilirsiniz :P:P . tövbe tövbee 1 0 Yanıtla

Advertisement