24 gündür süren savaşta bir ilk! Tünelde pusuya düşen onlarca İsrail askeri Hamas ile çatıştı - Son Dakika
Dünya

24 gündür süren savaşta bir ilk! Tünelde pusuya düşen onlarca İsrail askeri Hamas ile çatıştı

İsrail ordusunun 24 gündür bomba yağdırdığı Gazze'den servis edilen bir görüntü büyük ses getirdi. Tünellerden birinde pusuya düşürülen İsrail askerlerinin savaşın başlamasından bu yana ilk kez Hamas ile çatıştığı anlar İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından paylaşılırken, Hamas'ın yeni bir sürpriz saldırı peşinde olduğu iddia edildi.

30.10.2023 11:21  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze'ye 24 gündür bomba yağdırıyor. Dün savaşta bir ilk yaşanırken, İsrail askerleri kuzey Gazze'deki bir tünel ağında pusu kuran Hamas üyeleriyle çatıştı. Görüntüler İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından paylaşılırken, çatışmalar sırasında çok sayıda militanın öldüğü ve Hamas'ın sürpriz bir saldırı peşinde olduğu öne sürüldü.

24 GÜNDÜR DEVAM EDEN SAVAŞTA BİR İLK

İsrail-Hamas savaşında 4. haftaya girilirken, gözler İsrail'in gerçekleştireceği büyük kara harekatına çevrildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) haftalardır devam eden ağır bombardımanın ardından bölgeye daha fazla asker, tank ve zırhlı araç sevk ederken dün savaşta bir ilk yaşandı.

Savaşta bir ilk! Tünelde pusuya düşürülen İsrail askerleri Hamas ile çatıştı

GÖRÜNTÜLERİ IDF PAYLAŞTI

İsrail askerleri kuzey Gazze'deki tünel ağında pusu kuran Hamas üyeleri ile çatıştı. İsrail Ordusu tarafından yayınlanan kamera görüntülerinde tankların ve buldozerlerin Gazze'nin kuzeyine girdiği görülürken, IDF yoğun çatışmalar sırasında çok sayıda teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

"YENİ BİR SÜRPRİZ SALDIRIYA HAZIRLANIYORLARDI"

IDF Hamas'ın yeni bir sürpriz saldırı için İsrail sınırını geçmeye hazırlandığını öne sürdüğü açıklamasında "Erez geçidi yakınlarında faaliyet gösteren IDF askerleri Gazze Şeridi'ndeki bir tünelden çıkan bir dizi terörist ile çatıştı." ifadelerini kullandı.

Savaşta bir ilk! Tünelde pusuya düşürülen İsrail askerleri Hamas ile çatıştı

SAVAŞTA YENİ AŞAMAYA GEÇİLDİ

İsrail zırhlı kuvvetleri, Gazze'de Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın 'yeni bir aşama' olarak adlandırdığı yeni operasyonlara başladı. İsrail güçleri daha önce Gazze'ye küçük ölçekli birkaç kara saldırısı düzenlemişti ancak mevcut saldırı İsrail askerlerinin bölgedeki en uzun operasyonu oldu.

24 gündür süren savaşta bir ilk! Tünelde pusuya düşen onlarca İsrail askeri Hamas ile çatıştı

Son Dakika Dünya 24 gündür süren savaşta bir ilk! Tünelde pusuya düşen onlarca İsrail askeri Hamas ile çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement