Afganistan'da 3 medya çalışanı kadın silahlı saldırıda öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da 3 medya çalışanı kadın silahlı saldırıda öldürüldü

Afganistan'da özel bir televizyon kanalının seslendirme bölümünde çalışan 3 kadın, uğradıkları silahlı saldırıda hayatlarını kaybetti. Geçtiğimiz aralık ayında aynı kanalda bir kadın gazetecinin daha silahlı saldırıda can verdiği öğrenilirken, ülkede son 4 ay içinde öldürülen gazeteci sayısı ise 5'e çıktı.

02.03.2021 18:27  Güncelleme: 20:54

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde bulunan Enikass TV adlı özel bir televizyon kanalının seslendirme bölümünde çalışan 3 kadın, ofisten ayrıldıktan sonra silahlı saldırıya uğradı.

SALDIRGAN İZİNİ KAYBETTİRDİ

Evlerine yürüdükleri sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğrayan medya çalışanı kadınlar, olay yerinde yaşamını yitirdi. Nangarhar Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Farid Han, yaptığı açıklamada, saldırganın bölgeden kaçtığını ve izini kaybettirdiğini belirtti.

AYNI KANALDA BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan aynı kanalda geçtiğimiz aralık ayında Malalai Meyvand adlı bir kadın gazeteci daha uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayla birlikte ülke genelinde son 4 ay içinde öldürülen gazeteci sayısı da 5'e yükseldi.

Afganistan\'da 3 medya çalışanı kadın silahlı saldırıda öldürüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Afganistan'da 3 medya çalışanı kadın silahlı saldırıda öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement