Ürdün Kralı Abdullah Kosova'da Resmi Törenle Karşılandı - Son Dakika
Dünya

Ürdün Kralı Abdullah Kosova'da Resmi Törenle Karşılandı

Ürdün Kralı Abdullah Kosova\'da Resmi Törenle Karşılandı

Ürdün Kralı Abdullah, Kosova ziyareti çerçevesinde geldiği Priştine’de resmi törenle karşılandı.

17.11.2015 17:14

Ürdün Kralı Abdullah, Kosova ziyareti çerçevesinde geldiği Priştine'de resmi törenle karşılandı.

Ürdün Kralı Abdullah, Kosova Meclisi karşısındaki meydanda Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından karşılandı. Düzenlenen karşılama töreninde iki ülke milli marşları çalındı. Ardından Kral Abdullah ile Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga şeref kıtasını gezdi. Karşılama töreni, şeref kıtasının tören yerinden ayrılması ile sona erdi. Ürdün Kralı Abdullah, Cumhurbaşkanı Jahjaga'nın eşliğinde ellerinde Kosova ile Ürdün bayraklarıyla törene katılan çocuklarla kısa bir süre buluştu.

Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerletilmesinin yanı sıra teröre karşı mücadele ana gündem maddesini teşkil etti. Terör, Ürdün Kralı Abdullah ile Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın düzenledikleri ortak basın toplantısında da ağırlıklı olarak üzerinde durulan konu oldu. Kosova'nın özgürlüğe kavuşmasından bu yana bir çok alanda önemli mesafe kat ettiğini belirten Ürdün Kralı Abdullah, "Kosova'daki olumlu değişiklikleri görmek gerçekten mutluluk verici" ifadesini kullandı. Dinler arası hoşgörünün hüküm sürmesi açısından Kosova'nın örnek ülke olduğunu vurgulayan Ürdün Kralı Abdullah, Paris'teki terör saldırılarının vahşeti yansıttığını kaydetti. "Paris'te meydana gelen çirkin saldırlar, terör gruplarının dünyada hiç bir yasaya saygılı olmadığını gösteriyor. Cumhurbaşkanı Jahjaga'ya söyledim. 3. Dünya Savaşının eşiğindeyiz" dedi. Kral Abdullah teröre karşı ortak mücadele edilmesinin zorunluğuna vurgu yaptı.

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga da Paris'teki kanlı saldırıları kınayarak, saldırıların bütün insanlığa yönelik olduğunu belirtti. Jahjaga Kosova'nın teröre müsamaha göstermeyeceği gibi teröre karşı mücadele eden ülkelerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Ürdün Kralı Abdullah'ın ziyareti nedeniyle başkent Priştine'de geniş çapta güvenlik tedbirleri alındı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ürdün Kralı Abdullah Kosova'da Resmi Törenle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement