2019 İOKBS - PYBS Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı Mı? Bursluluk Sınavı Ne Zaman? - Son Dakika
Eğitim

2019 İOKBS - PYBS Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı Mı? Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

2019 İOKBS - PYBS Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı Mı? Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

İOKBS yani İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım başladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girebileceği, eski adıyla PYBS olan bursluluk sınavı yani 2019 İOKBS sınav giriş yerleri açıklandı mı ve sınav giriş belgesi yayınlandı mı merak ediliyor. İşte Bursluluk sınavı tarihi, detayları

22.04.2019 14:21

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak yapılan İOKBS için başvurular 11-22 Mart 2019 tarihlerinde yapıldı. Başvurular sonrasında öğrenciler, gözlerini MEB'ten gelecek İOKBS sınav giriş belgesi yayınlandı haberinde. Böylece öğrenciler, PYBS sınav giriş yerlerini öğrenmiş olacaklar. Peki 2019 İOKBS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Sınav giriş belgesi nereden temin edilecek? Bursluluk sınavı ne zaman? İşte detaylar...

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

2019 İOKBS için fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, 17 Mayıs 2019 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. Öğrencilere fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir.

Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM'nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde, sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

2019 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak yapılacak olan İOKBS bursluluk sınavı,2 Haziran 2019 tarihinde saat 10.00'da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından yapılacaktır.

İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

İOKBS sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alıp onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Son Dakika Eğitim 2019 İOKBS - PYBS Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı Mı? Bursluluk Sınavı Ne Zaman? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement