İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe oldu - Son Dakika
Eğitim

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi\'nin yeni rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe oldu

1997 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi'nin rektörlük görevine Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe atandı. Üney Yüksektepe, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra doktorasını Koç Üniversitesi'nde yapmıştır. Daha önce üniversitede çeşitli görevlerde bulunan Üney Yüksektepe, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren vekil olarak yürüttüğü rektörlük görevine 15 Eylül 2023 tarihinde asaleten atanmıştır.

15.09.2023 11:00  Güncelleme: 11:04

1997 yılında Kültür Koleji Vakfı tarafından hizmete açılan İstanbul Kültür Üniversitesi'nin rektörlüğüne Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe atandı.

Lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde, yüksek lisansını Endüstri Mühendisliği, doktorasını ise İşletme Yönetimi & Endüstri Mühendisliği alanında Koç Üniversitesinde yapan Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, TÜBİTAK lisansüstü eğitim bursu aldı. Doktora mezuniyeti sonrası, İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'ndeki Yardımcı Doçentlik pozisyonuna 2009 yılında başlayan ve 2014 yılında doçent unvanını alan Rektör Prof. Dr. Üney Yüksektepe, 2016-2018 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 2018-2022 yılları arasında Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2020 yılında profesör unvanını alan Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık görevini de yürüttü.

Yayınlanmış birçok makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildirileri ve kitap bölümleri bulunan Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, sanayi projelerinde danışmanlık, KOSGEB ve TÜBİTAK için değerlendirici görevlerinde bulundu. Yüksektepe, 1 Şubat 2023 tarihine vekil olarak yürütmeye başladığı rektörlük görevine 15 Eylül 2023 tarihinde asaleten atandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement