Samsun'da Meslek Edindirme Kurslarından Usta Öğretici Çıktı - Son Dakika
Eğitim

Samsun'da Meslek Edindirme Kurslarından Usta Öğretici Çıktı

Samsun\'da Meslek Edindirme Kurslarından Usta Öğretici Çıktı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan meslek edindirme kurslarına katılan 2 kadın, kursiyer olarak başladıkları kursta usta öğretici olmayı başardı. Şimdi ise yeni usta öğreticiler yetiştirmeyi hedefleyen kadınlar, kursların istihdam sağlamada önemli bir rol oynadığını vurguladı.

18.11.2023 10:08  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da açılan meslek edindirme kurslarına giden 2 kadın, kursiyer olarak başladıkları kursta usta öğretici olma başarısını gösterdi. Şimdi yeni usta öğreticiler yetiştirmeyi amaçlayan kadınlar, kursların istihdam sağlamada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan kuaförlük kursunda 40 yaşındaki Medine Gür, takı tasarım kursunda ise 46 yaşındaki Hümeyra Akbaş, kursiyer olarak çıktıkları bu yolda usta öğretici oldu. Şimdi yeni kursiyere deneyimlerini aktaran usta öğreticiler, kursların kişilerin istihdam edilmesinde önemli bir yeri olduğunun altını çizdi.

"Buradan sertifikasını alanlar kendi işlerini kurabilir"

2020 yılında kapısında kursiyer olarak girdiği kuaförlük kursunda azim ederek usta öğretici olan Medine Gür, "Ben ilk olarak buraya kursiyer olarak başladım. 9 aylık bir eğitimle çıraklıktan usta öğreticiliğe kadar olan belgeleri tamamladım. Burada usta öğretici olarak işe başladım. Burada saça dair her şeyi öğreniyoruz. Buradan sertifikasını alan öğrencilerim tümü kendi işlerini kurabilir. Kursa talep gayet güzel. Gençlerimiz kuaförlük mesleğini tercih ediyor. Ev hanımları da bu mesleğe ilgi duyuyor" dedi.

"Herkes bu kurslara katılabilir"

Kursların çok faydalı olduğunu ifade eden ve 2018 yılında kursiyer olarak başladığı kursta usta öğretici olan Ziraat Mühendisi Hümeyra Akbaş, "Ziraat mühendisiyim. Bir süre kendi mesleğimi yaptım. Samsun Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nde kurslar olduğunu öğrendim. Orada takı tasarım kursuna başladım. Pandemi sürecinde ara verildi. Sonraki dönemde başladığımda sertifikalarım çoğaldı. Kurs hocamın teşviki ile çıraklık eğitim merkezinde sertifika almak için başvuruda bulundum. Daha sonra sınavlara girdim. Dekoratif el sanatları dalında sertifikamı aldım. Geçen yıl kasım ayında Amisos Aile Yaşam Merkezi'nde işe başladım. Şu anda usta öğreticiyim. Yeni kursiyerler yetiştiriyorum. Takı tasarım kursumuzda gümüş kazaz çalışıyoruz. Kum boncuk, kasnak dokuma boncuklar ve her türlü el işi olabilecek takılardan yapmaya çalışıyorum. Bu kursta faydamızın olduğunu düşünüyorum. Kendi tezgahlarını açan öğrencilerimiz oldu. Ürünlerini pazarlamaya başlayanlar oldu. Herkes bu kurslara katılabilir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Samsun'da Meslek Edindirme Kurslarından Usta Öğretici Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement