10 İşçi Göz Göre Göre Ölüme Gönderilmiş - Son Dakika
Ekonomi

10 İşçi Göz Göre Göre Ölüme Gönderilmiş

İstanbul'da 6 Eylül'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili bilirkişi raporunda inşaat ve asansör firması asli kusurlu bulundu.

02.10.2014 10:39  Güncelleme: 11:04

İstanbul'da 6 Eylül'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili bilirkişi raporu açıklandı.

Raporda inşaat ve asansör firması asli kusurlu bulundu. Raporda "Gerekli kontroller önceden yapılsaydı kaza önlenebilirdi" ifadesine yer verildi.

ARIZAYI BİLMELERİNE GÖRE ÖNLEM ALMADILAR

Raporda yer alan ifadelere göre inşaat ve asansör firması arızayı bilmelerine rağmen önlem almadı.

Raporda, Torunlar Şirketi ve Geda Major Asansör Firması asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları ise tali kusurlu bulundu. Kazanın nedeni, emniyet fren sisteminin çalışmaması olarak gösterildi.

'BU İLK KAZA DEĞİL'

0 işçinin hayatını kaybettiği kaza ise inşaatın ilk kazası değildi. Bilirkişi raporunda asansörlerde daha önce meydana gelen kaza ve arızalara ilişkin ilgililer arasında geçen e-posta trafiğine yer ver verildi.

Bu rapora göre ilk kaza 29 Mayıs'ta yaşandı. Asansörün fren sistemi çalışmadı, içindeki 14 işçiyle iki kat aşağı düştü.

ŞİRKET UYARILDI

Olayın ardından iş güvenliği uzmanı şirkete tebligat gönderdi, "Personel ve yük asansörlerinde tüm bloklarda arıza gözlenmiştir, kapılar açık olduğu halde hareket etmektedir, denetim ve iyileştirme yapılmalıdır" uyarılarında bulundu.

ASANSÖR FİRMASI KONTROL ETMEMİŞ

Bilirkişi raporu, asli kusurlu gösterdiği asansör firmasının, düzenli kontrol yapmadığını belirtti, "Kazadan önce gerekli kontroller yapılsaydı kaza önlenebilirdi" ifadesine yer verdi. Bu arada kazada hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta'nın ailesi inşaat firması aleyhine 820 bin liralık tazminat davası açtı.

10 İşçi Göz Göre Göre Ölüme Gönderilmiş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 10 İşçi Göz Göre Göre Ölüme Gönderilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • M.ALİ PAKDEMİR: HER ACI OLAYDA, MEDYA BİZİ MANİPULE EDER : YOK EFENDİM MÜFETTİŞLER DENETLEMEMİŞ, YOK EFENDİM İŞÇİLERGÜVENLİK TEDBİRLERİNE UYMAMIŞ, YOK İŞVEREN KAÇ DEFA BİR SORUN OLURSA BİLDİRİN DEMİŞ. . . . SONRA BULUTLAR DAĞILIR, SORUŞTURMANIN TEHLİKESİ KALKAR BİR DE BAKARSINIZ MÜTEAAHİT FİRMA VE ASANSÖR FİRMASI KUSURLU ÇIKAR. . O CANLAR KATLEDİLMİŞTİR. 9 0 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGUL: TORUNLAR GYO YU BEDAVA PARA KAZANMAYA ALIŞTIRAN RTE. ALIŞTILAR ONLAR İÇİN PARA KAZANMAK DİN İMAN KİTAPTAN VE EN ÖNEMLİSİ DE İNSAN HAYATINDAN ÖNCE GELİR 2 0 Yanıtla

Advertisement