Ocak ayında ABD'de yıllık enflasyon %3.1'le tahminlerden yüksek geldi - Son Dakika
Ekonomi

Ocak ayında ABD'de yıllık enflasyon %3.1'le tahminlerden yüksek geldi

ABD'de yıllık enflasyon Ocak ayında yüzde 3.1'e inmesine rağmen, yüzde 2.9 olan tahminlerin üzerinde geldi. Aylık enflasyon ise yüzde 0.3'e yükselerek, piyasa tahminlerini yanılttı. Çekirdek enflasyon ise aylık bazda yüzde 0.4'e yükselerek tahminleri aştı.

13.02.2024 16:47  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de enflasyon yıllık bazda yüzde 3.1ile Mart 2021'den beri en düşük seviye olan yüzde 2.9'a gerilemesi yönündeki piyasa tahminlerinin üzerinde gerçekleşti. Aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 3.4 seviyesinde gerçekleşmişti. Aylık enflasyon ise yüzde 0.3'e yükselerek, yüzde 0.2 ile önceki aya oranla değişme olmaması yönündeki piyasa tahminini yanılttı.

ÇEKİRDEK ENFLASYON AYLIK BAZDA %0.4'E YÜKSELEREK TAHMİNLERİ YANILTTI

Öte yandan, gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon aylık bazda yüzde 0.4'e yükselerek, veri öncesinde yüzde 0.3 seviyesinde değişmeden kalması yönündeki tahminleri yanılttı. Çekirdek enflasyon yıllık bazda ise yüzde 3.9 ile önceki aya oranla değişmedi. Piyasa çekirdek enflasyonun yıllık yüzde 3.7 ile Nisan 2021'den bu yana görülen en düşük seviyeye çekilmesini bekliyordu.

 Ocak ayında ABD\'de yıllık enflasyon %3.1\'le tahminlerden yüksek geldi

Son Dakika Ekonomi Ocak ayında ABD'de yıllık enflasyon %3.1'le tahminlerden yüksek geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • tolga karabulut: adamlarda yıllık enflasyon bizde aylık enflasyon bu oran hatta yüzde yüz daha fazla :D 23 0 Yanıtla
  • Halil İbrahim Tüfekçi: Bu Amerikalılar Türkiye de TL ile kazanıp TL ile harcasalar Kalp Krizi Geçirirler.Bizim insanımız Melek Melek 18 0 Yanıtla

Advertisement