Basketin Çınarı, 120 Bin YTL'yle Devrilmez - Son Dakika
Ekonomi

Basketin Çınarı, 120 Bin YTL'yle Devrilmez

Basketin Çınarı, 120 Bin YTL\'yle Devrilmez

Darüşşafaka Spor Kulübü'nde, 2001 -2002 Sezonunda Forma Giyen 2 Yabancı Oyuncusunun Alacak Davasıyla İlgili Olarak Konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, "6 Yıldır Devam Eden ve Yılan Hikayesine Dönen Bu Hukuk Sürecinde Taraflarla Anlaşma Yoluna Gidiyoruz.

27.04.2008 01:34

Darüşşafaka Spor Kulübü’nde, 2001-2002 sezonunda forma giyen 2 yabancı oyuncusunun alacak davasıyla ilgili olarak konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, "6 yıldır devam eden ve yılan hikayesine dönen bu hukuk sürecinde taraflarla anlaşma yoluna gidiyoruz. Faizleriyle birlikte toplam 120 bin YTL’yi bulan alacaklar için Türk sporunun çınarı devrilmez" dedi. Yıldırım ayrıca, 94 yıllık mazisi bulunan kulübe herkesin sahip çıkacağını ve Türk sporuna hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

HERKESİN PARASINI ÖDEDİK: Kulüp yöneticilerinin ve karşı taraf avukatlarının geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğini söyleyen Zekeriya Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz günlerde kulüp yetkilileri ve avukatlar anlaşmak için görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler devam edecek. Sorunu en yakın zamanda çözceğiz. Ayrıca kulübümüz bu yıl oyuncularının tüm alacaklarını zamanında ödemiştir. Hiçbir oyuncumuzun alacağı yoktur. Kulübün şahıs ismine de borcu bulunmamaktadır."

YÖNETİM OLARAK KAMPA GİRECEĞİZ: Zekeriya Yıldırım ayrıca önümüzdeki döneme ilişkin olarak yeni bir yapılanma sürecine gireceklerini belirterek şu bilgileri verdi: "Yönetim kurulu olarak önümüzdeki günlerde kampa girip beyin fırtınası yapacağız. Takımın daha başarılı olması, alt yapı çalışmalarına ağırlık verilmesi konuları üzerinde yeni projeler geliştireceğiz. Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak için önemli adımlar atacağız."

AMERİKALI OYUNCU ÇOK FAZLA: Zekeriya Yıldırım ayrıca, Türkiye’deki basketbol takımlarında çok fazla Amerikalı oyuncu bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Daha kaliteli ve daha iyi bir lig olsun istiyoruz. Ancak bu lig çok büyük Türk yıldızları yetiştiremiyor. Çünkü takımlara baktığımız zaman Amerikalı oyuncular ön plana çıkıyor. Takımın başarılarının yüzde 70’i bu oyuncular sayesinde gerçekleşiyor. Eğer daha ileriye gidilmek isteniyorsa yerli oyunculara da önem verilmeli diye düşünüyorum."

Sponsor şirketlere artık ’hayır’ demeyiz

TÜRKİYE Beko Basketbol Ligi için de bir değerlendirme yapan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, şöyle konuştu: "Biz diğer takımlardan faklıyız. Çünkü isim sponsorumuz veya arkamızda bir firma desteği yok. Bugüne kadar Darüşşafakalılar kendi kimliklerin saygı gösterdiler. Ancak günümüz rekabet koşullarında durum biraz farklılaşıyor. Artık bu tür çalışmaları bizimde kabul etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönemde böyle bir sponsor bulabilirsek ismini kullanabiliriz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Basketin Çınarı, 120 Bin YTL'yle Devrilmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement