Cep Telefonu Alımına Yönelik Tüketici Kredilerinde Vade Sınırı Artırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Cep Telefonu Alımına Yönelik Tüketici Kredilerinde Vade Sınırı Artırıldı

Cep Telefonu Alımına Yönelik Tüketici Kredilerinde Vade Sınırı Artırıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kararına göre; cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutar, 12 bin liraya çıkarıldı. Vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay, 12 bin TL’den pahalı telefonlar için ise 3 ay olacak.

06.01.2023 08:38  Güncelleme: 11:22

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kararına göre; cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutar, 12 bin liraya çıkarıldı. Vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay, 12 bin TL'den pahalı telefonlar için ise 3 ay olacak.

BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik'te değişiklik içeren kararı, kurumun internet sitesinde bugün yayınlandı. Buna göre; cep telefonu alımına yönelik tüketici kredilerinin vade sınırında düzenlemeye gidildi. Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin liralık tutar, 12 bin liraya çıkarıldı. BDDK kararı şöyle:

"YENİLENMİŞ TELEFONLARDA FİYAT LİMİTİ GÖZETİLMEYECEK: Yenileme merkezi veya yetkili satıcı niteliğinde olması kaydıyla bahse konu yönetmelik kapsamında 'yenilenmiş ürün' niteliğinde olan cep telefonu alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme vadesinin, herhangi bir tutar sınırı olmaksızın 12 ay olarak belirlenmesine karar verildi.

VADE SINIRININ BELİRLENMESİNDE DİKKATE ALINAN TUTAR ARTIRILDI: Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin Türk lirası tutarının 12 bin Türk lirası olarak artırılması kararlaştırıldı.

12 BİN TL'DEN UCUZ TELEFONLARA 12 AY TAKSİT YAPILABİLECEK: Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırının, fiyatı 12 bin Türk lirası ve altında olan cep telefonları için 12 ay, fiyatı 12 bin Türk lirasının üzerinde olan cep telefonları için 3 ay olarak belirlenmesine karar verildi."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Cep Telefonu Alımına Yönelik Tüketici Kredilerinde Vade Sınırı Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement