Düzce'de Konuralp pirinci hasadı devam ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Düzce'de Konuralp pirinci hasadı devam ediyor

Düzce\'de Konuralp pirinci hasadı devam ediyor

Düzce'de yetiştirilen coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadı devam ediyor. Düzce Merkez Kaymakçı, Kadıoğlu, Taşköprü köyleri ile Çilimli ilçesi Esenli, Kuşoğlu, Yenivakıf köylerinde eylül ayında başlayan çeltik hasadının sürdüğü belirtildi. Konuralp pirinci, Düzce için önemli bir tarım ürünü olup, hasatta Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli denetim yapmaktadır. İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, çeltiğin yetiştiriciliğinde Düzce İl Özel İdaresi'nin de destekleri olduğunu belirterek, 2023 yılı çeltik hasadının hayırlı olmasını diledi.

12.10.2023 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de yetiştirilen coğrafi işaretli Konuralp pirincinin hasadı devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Düzce Merkez Kaymakçı, Kadıoğlu ve Taşköprü köyleri ile Çilimli ilçesi Esenli, Kuşoğlu, Yenivakıf köylerinde eylül ayında başlayan çeltik hasadının sürdüğü belirtildi.

Düzce'de yaklaşık 2 bin dekar ekili alanda yetiştirilen, kendine has lezzetiyle coğrafi işaret alan Konuralp pirincinin, Düzce için önemli bir tarım ürünü olduğu aktarılan açıklamada, biçerdöverler tarafından yapılan hasatta Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin rutin denetim yaptığı kaydedildi.

Pirinç hasadına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Konuralp pirincinin tarihinin 1800'lü yıllara dayandığını belirterek, "Osmanlı Saray Mutfağının pirinci olarak adlandırılan Konuralp pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüştür. Çeltik; girdi maliyetleri yüksek, yetiştiriciliği zahmetli bir tarım ürünüdür. Bakanlığımızca en çok desteklenen tarım ürünlerinden biri olan çeltiğin yetiştiriciliğinde Düzce İl Özel İdaresinin destekleri de bulunmaktadır. 2023 yılı çeltik hasadının hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Düzce'de Konuralp pirinci hasadı devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement