9 işçi göçük altındayken maden şirketinden tepki çeken yeni iş ilanı - Son Dakika
Ekonomi

9 işçi göçük altındayken maden şirketinden tepki çeken yeni iş ilanı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları sürerken, madeni işleten Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ. şirketi yeni iş ilanı açtı. Tepkilerin odağındaki şirketin açtığı iş ilanında yer alan ''İnsanları önemseyen şirket kültürü'' ifadesi ise dikkatlerden kaçmadı.

15.02.2024 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken, madeni işleten şirket, yeni bir iş ilanı açtı. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ. şirketinin iş ilanında "İnsanları önemseyen şirket kültürü" ifadeleri ise dikkatlerden kaçmadı. İş ilanına ise şu ana kadar 12 kişi başvurdu.

İliç'e bağlı Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin bulunması için çalışma başlatılmıştı. Milyonlarca metreküplük toprak yığınında çalışmalar devam ederken Anagold şirketi, kalite kontrolcü, örnekleme gibi alanların da bulunduğu toplam 8 birimi için iş başvurusu almaya başladı.

9 işçi göçük altındayken maden şirketinden tepki çeken yeni iş ilanı

"İNSANLARI ÖNEMSEYEN ŞİRKET KÜLTÜRÜ"

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ., toprak kaymasının yaşanması sonrası yaptığı açıklama ile bütün faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Şirket bugün ise iş ilanlarının yer aldığı Linkedln sayfasında işçi alımına ilişkin ilan yayınladı. İlanda "İnsanları önemseyen şirket kültürü" ifadeleri dikkat çekerken "Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzeme şirketimiz Anagold Madencilik için Maden Jeologu arıyoruz." denildi.

  • Şirketin, yeni işçi adaylarına vaatleri arasında ise şunlar yer aldı: çalışanları
  • İnsanları önemseyen bir şirket kültürü
  • Altın madeni sektöründe dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde kariyer yapmak
  • Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatlar
  • Şirket desteği konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar
Erzincan'daki maden faciası sonrası şirketten yeni iş ilanı: İnsanları önemseyen şirket kültürü

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ait altın madeni ocağı sahasında 13 Şubat'ta toprak kayması meydana gelmiş, irtibat kurulamayan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Toprak kaymasıyla birlikte siyanür ve çeşitli kimyasal maddelerin doğaya zarar vereceği gündeme gelmişti.

Erzincan'daki maden faciası sonrası şirketten yeni iş ilanı: İnsanları önemseyen şirket kültürü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olayın hemen ardından toprak kaymasıyla birlikte siyanürün Fırat Nehri'ne akmaması için menfezleri kapattıklarını belirterek şu açıklamayı yapmıştı: "Toprak kaymasının hemen ardından Bakanlığımız merkez ve İl müdürlüğümüz Denetim Ekiplerini bölgeye ivedilikle sevk ettik. Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz."

9 işçi göçük altındayken maden şirketinden tepki çeken yeni iş ilanı
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Ekonomi

Son Dakika Ekonomi 9 işçi göçük altındayken maden şirketinden tepki çeken yeni iş ilanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Gerginyo : Onların umrandami insan hayatı tek dertleri para 114 3 Yanıtla
    Can Vatan: ALLAH Gözünüzü Doyursun Daha 9 Can Toprağın Altında. 64 3
  • nihat karayel: ülke sahipsiz bir yer gibi ne sınırı var ülkede binbir çeşit insan elini kolunu sallayarak geziyor işletme açıyor ihale alıyor hertürlü şey oluyor sadece ülkenin vatandaşının bir değeri yok 98 7 Yanıtla
  • Can Vatan: ALLAH Gözünüzü Doyursun. 64 3 Yanıtla
  • Burak Kurt: Enaz 100isci çalışıyordu seçim nedeniyle gizli tutuluyor yandın AKP . Yazık bu millete neden madenciler içeri atılmadı.. yuh hepinize 4 2 Yanıtla
  • mert çelik: şirket,yahudi rakafellerinmi acaba,beyaz tv ne var ne yokda ızlerken duydum...dogrumu acaba 4 0 Yanıtla
  • Erman Tozan: Eee burası ali babanın çiftliği hayat hemen normale dönüyor millet balık hafızalı ertesi gün herşeyi unutuyor bir bakıyorsun ye kürküm ye. 4 0 Yanıtla
  • side meister optik semih: Ortaklar kim acaba bukadar cesaret ediyorlar 2 1 Yanıtla

Advertisement