Halı Sektörü de Destek Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Halı Sektörü de Destek Bekliyor

Halı Sektörü de Destek Bekliyor

İstanbul'da Düzenlenen Zemin Fuarı'na, Ticaret Odası Öncülüğünde Katılan İzmirli Halıcılar Yeni Bağlantılar Kurma İmkanı Aradı. Dernek Başkanı Naci Ölçen, Sektörün Desteğe İhtiyaç Duyduğunu Söyledi.

19.04.2009 02:28

İstanbul’da düzenlenen Zemin Fuarı’na, Ticaret Odası öncülüğünde katılan İzmirli halıcılar yeni bağlantılar kurma imkanı aradı. Dernek Başkanı Naci Ölçen, sektörün desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

EKONOMİK krizden zarar gören halı sektörü sıkıntının giderek büyüdüğünü belirterek destek istiyor. İzmir Ticaret Odası’nın fuar teşvikleri kapsamında İstanbul’daki Uluslararası 9. Zemin Fuarı’na katılan İzmirli halıcılar, son yenilikleri izleyip, yeni bağlantı fırsatı aradı. İTO’nun Halı, Duvar ve Yer Kaplamaları Meslek Komitesi üyelerinden oluşan 80 kişilik heyet, krizin etkilerinin fuarda net bir şekilde görüldüğünü belirterek, “Katılımdaki azalma sıkıntıyı ortaya koyuyor” dedi.

Borcu borçla ödüyorlar

Aynı zamanda İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği Başkanlığını da yürüten İTO Meclis Üyesi Naci Ölçen, “Sektörümüzde büyük bir daralma var. Küçük işletmeler krizin etkisiyle işyerlerini kapatmış ya da fuar ve reklam giderlerini kısmış durumda. Büyük firmalarda da benzer sıkıntılar görülüyor. 60 büyük firmanın yüzde 90’ının fuara katılımını iptal ettirmesi bunun göstergesi” dedi. İzmir’de sektörde 1050 firmanın faaliyet gösterdiğini kaydeden Ölçen, “Son bir yılda 12 köklü firma kapanmak zorunda kaldı. İşletmeler borçları yeni borçlar ve kredilerle öder hale geldi” dedi.

ÜRETİM YAPILMASI ŞART

Bu tip fuar organizasyonlarının üretim ve pazarlama kapasitesini artıracağını kaydeden Ölçen, krizden çıkış yolunun üretmekten geçtiğini söyledi. Ölçen, “Üretimi artırmak, yeni pazarlara açılmak için bu tip fuarlara büyük önem veriyoruz. Üyelerimizi rahatlatacak projeler geliştiriyoruz. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ticaretin içinden gelen, ekonominin gerçeklerini iyi bilen bir yönetici. Üyelerimizin önünü açmak için götürdüğümüz önerileri değerlendirip desteklemesi, yeni projeler hazırlamamız için bizi kamçılıyor” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Halı Sektörü de Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement