İBB: Boğaziçi Kanunu'na Aykırılık Vardı - Son Dakika
Ekonomi

İBB: Boğaziçi Kanunu'na Aykırılık Vardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sabah boğazda yıkılan bina için açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada binada, Boğaziçi Kanunu'na aykırılıkların bulunduğu aktarıldı.

01.06.2017 14:48

Galatasaray adasının hemen karşısında yer alan bir denizcilik şirketine ait bina yıkıldı. Sabah işe gelen iş yeri çalışanları ise yıkım ekiplerini görünce büyük şok yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, binada, Boğaziçi Kanunu'na aykırılıkların bulunduğu aktarıldı. Yıkım kararı verilen binanın, uluslararası taşımacılık işi yapan Atlantis Tankers Grubu'na ait olduğu anlaşıldı.

"YIKILAN BİNA ATLANTİS TANKERS'E AİT"

Sabah erken saatlerde Muallim Naci Caddesi'ndeki şirkete gelen belediye ekipleri, yıkım kararı olduğunu belirterek binayı boşalttı. Ekipler, binanın boşaltılmasının ardından iş makineleriyle yıkım çalışmalarına başladı. Yıkım dolayısıyla caddedeki trafik de kontrollü şekilde tek şeritten veriliyor.

Yıkım kararı verilen Kuruçeşmedeki binanın, uluslararası lojistik işi yapan Atlantis Tankers Grubu'na ait. Anılan grup bünyesinde Armona Denizcilik isimli bir şirket de bulunuyor. Şubat 2002'de kurulan bu şirketin yönetiminde Marlon Kerim Weinstabl ve L.Severın Weinstabl yer alıyor.

"KANUNA AYKIRILIKLAR VARDI"

Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama geldi. Açıklamada "Beşiktaş İlçesi, Muallim Naci Cad. 95 ve 93 kapı numaralı yere ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Encümenince 2960 sayılı kanuna (Boğaziçi Kanunu) aykırılıktan dolayı yıkım kararı alınmış, Encümen Kararına istinaden Müdürlüğümüz yıkım programı dahilinde Emniyet kuvvetleri nezaretinde tüm altyapı hizmetlerinin (BEDAŞ-İGDAŞ-İSKİ) kesilmesine müteakip içerisindeki eşyadan tahliye edilip boşaltılarak 01.06. 2017 tarihinde yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir" denildi.

İBB: Boğaziçi Kanunu\'na Aykırılık Vardı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İBB: Boğaziçi Kanunu'na Aykırılık Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement