Ing, Şimdi de Oyak Emeklilik'i 110 Milyon Euro'ya Satın Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ing, Şimdi de Oyak Emeklilik'i 110 Milyon Euro'ya Satın Alıyor

Ing, Şimdi de Oyak Emeklilik\'i 110 Milyon Euro\'ya Satın Alıyor

Oyak Bank'ı Alarak Türkiye'de Finans Sektörüne Giren Hollandalı Ing, Bireysel Emeklilik Şirketi Oyak Emeklilik'i de Satın Alıyor.

18.06.2008 01:46

Oyak Bank’ı alarak Türkiye’de finans sektörüne giren Hollandalı ING, bireysel emeklilik şirketi Oyak Emeklilik’i de satın alıyor.

Oyak Grubu ile anlaşmaya varan ING, hisselerin tamamına 110 milyon Euro ödeyecek.

HOLLANDA merkezli ING, Oyak Grubu’ndan Oyak Bank’ı satın alarak girdiği Türkiye pazarında büyümeye devam ediyor. Banka ile birlikte Oyak Portföy Yönetimi ve Oyak European Finance Plc’yi de bünyesine katan ING, şimdi de Oyak Emeklilik şirketini bünyesine katmaya hazırlanıyor. Yapılan anlaşmaya göre ING, Oyak Emeklilik’in yüzde 100 hissesi için 110 milyon Euro ödeyecek. Tamamı özkaynaklardan karşılanacak bu satın alma işleminin 2008’in ikinci yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Emeklilik sektörüne girdi

ING Group’tan yapılan açıklamada, bu satın almanın ING’ye hızla büyüyen Türkiye bireysel emeklilik sektörüne giriş yapmak için önemli bir fırsat sunduğu vurgulanırken, "ING’nin Türkiye’de banka satın alması ile bir süredir devam eden bankacılık faaliyetlerine de hız kazandırması öngörülüyor" denildi. ING Group Avrupa Sigorta’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Başkanı Jacques de Vaucleroy şunları söyledi: "Bu satın alma ING’nin bankacılık, yatırımlar, hayat sigortacılığı ve bireysel emeklilik sektörlerine olan keskin stratejik odaklanmasını destekliyor. Bu anlaşma, ING’nin hızlı büyüyen Türkiye pazarında daha fazla pay alması ve hizmet seçeneklerini genişletmesi yönünde önemli bir fırsat sağlayacaktır."

ING Bank Türkiye ile entegre

ING Sigorta Orta Avrupa CEO’su Tom Kliphuis, şunları söyledi: "Oyak Emeklilik güçlü bir yönetime sahip ve dağıtım kanalı mevcut durumda ING Bank Türkiye ile entegre olmuş. ING’nin hayat sigortacılığı ve bireysel emeklilik alanlarındaki deneyimini Oyak Emeklilik’in güçlü dağıtım kanalı ve piyasa bilgisi ile daha da güçlendirerek, Türkiye bireysel emeklilik sektöründe hızla öncü bir konuma geleceğiz."

50 ülkede 130 bin çalışan

Hollanda merkezli ING, bankacılık, sigorta ve varlık yönetimi alanlarında dünya çapında faaliyet gösteriyor. Farklı ülkelerden 130 bin çalışanı bulunan ING, 50’yi aşkın ülkede 75 milyonun üzerinde bireysel, kurumsal ve ticari müşteriye hizmet veriyor.

Adı ING Emeklilik olacak

OYAK Emeklilik, 2003 yılında bireysel emeklilik hizmeti sunmak üzere kurulan ilk şirketi. 150 bin müşterisi ve 140 çalışanı bulunan Oyak Emeklilik, ürün ve hizmetlerini bağımsız acenteler ve daha önce Oyak Bank olan ING Bank Türkiye kanalıyla satıyor. Oyak Emeklilik, satın alma işleminin tamamlanmasınının ardından ING Sigorta Orta Avrupa’ya dahil olacak. Bu arada banka gibi bu şirketin de adı değişecek. 2007’de aldığı Oyak Bank’ın adını, 14 milyon Euro’luk bir operasyonla 7 Temmuz’da ING Türkiye (telaffuzunu da Türkçe İ-Ne-Ge olacak) olarak değiştirecek olan ING, Oyak Emeklilik’te de en geç 6 ay içinde isim değişikliğine gidecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ing, Şimdi de Oyak Emeklilik'i 110 Milyon Euro'ya Satın Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement