Kordsa'dan Kar Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kordsa'dan Kar Açıklaması

Kordsa\'dan Kar Açıklaması

Kordsa Global 2015 yılının ikinci çeyreğinde kârlılığını bir önceki çeyreğe göre yüzde 153 artırdı ve yüzde 11,4 büyüdü.

11.08.2015 16:23

Kordsa Global 2015 yılının ikinci çeyreğinde karlılığını bir önceki çeyreğe göre yüzde 153 artırdı ve yüzde 11,4 büyüdü.

Endüstriyel iplik ve kord bezi üreticisi Kordsa Global, Nisan-Mayıs-Haziran dönemini kapsayan 2015 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bir önceki kartile göre toplam satışlarında yüzde 11.4 artış elde eden Kordsa Global'in toplam satış gelirleri ilk yarı sonunda 869 milyon TL'ye ulaştı. 2015 yılı ikinci çeyrek döneminde net kar 34,2 milyon TL'ye ulaşırken aynı dönemde esas faaliyet karı 47,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

Sonuçları değerlendiren Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, ikinci çeyrekte, 2014 yılında yakalanan karlılık trendinin devam etmesinden duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Bütçelenen hedeflere uygun başarısını sürdüren Kordsa Global'in, 2015'e karlılığı artırarak devam edeceğini vurguladı. 2015 yılsonu için öngörülerinde değişiklik olmadığını belirten Cenk Alper; satışların yüzde 10-20, FAVÖK'ün de yüzde 25-35 bandında artış göstermesini beklediğini söyledi. Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"2015 ikinci çeyrek Kordsa Global için olumlu sonuçlandı. Sadece finansal anlamda değil, borsaya etkimiz ve teknoloji üretimine katkımızda da gayretlerimizin karşılığını en iyi şekilde aldık. Büyüme trendi ile başlayan 2015, ikinci çeyrekte de finansal göstergeler açısından Kordsa Global'in başarısını tescilledi. Para piyasalarındaki kırılganlık seyrine rağmen, satışlarının yüzde 77'sini dolar ile ve yüzde 23'ünü Euro ile yapan Kordsa Global, bu durumdan olumlu etkilenerek hedeflediğinin ötesinde bir performans ortaya koydu.

2015 yılının ilk yarısında Kordsa Global'in borsaya açıklık oranının yüzde 29'a ulaşması, işlem hacminin yükselmesi ve piyasa değerinin artması neticesinde, Kordsa Global, Borsa İstanbul 100 endeksine girmeye hak kazandı. Yatırımcı ilgisinin sürekli yükseldiği Kordsa Global, böylece piyasa büyümesinde de söz sahibi olmaya başladı. İkinci kartil içinde ortaklarımıza 68 milyon TL temettü dağıtarak, başarımızın meyvesini paylaştık". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kordsa'dan Kar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement