Lehman'ın Ceo'su: 8 Yılda 484 Milyon Dolar Kazandım - Son Dakika
Ekonomi

Lehman'ın Ceo'su: 8 Yılda 484 Milyon Dolar Kazandım

Lehman\'ın Ceo\'su: 8 Yılda 484 Milyon Dolar Kazandım

Batık Lehman Brothers'ın Ceo'su Richard Fuld, 2000 Yılından İflasa Kadar Şirketten 484 Milyon Dolar Aldığını Söyledi.

08.10.2008 01:42

Batık Lehman Brothers’ın CEO’su Richard Fuld, 2000 yılından iflasa kadar şirketten 484 milyon dolar aldığını söyledi.

Kongre’de ifade verirken 350 milyon dolarlık primlerin tamamen ’kurallara uygun’ olduğunu savunan Lehman Brothers’ın CEO’su Richard Fuld, "Devlet bizi neden kurtarmadı" diye sitem etti. 484 milyon dolar, maaş, ikramiye ve hisse opsiyonları şeklinde ödendi. Fuld, kendi tahminine göre, 2000 yılından beri şirketten 350 milyon dolar aldığını da söyledi. Fuld’un, Greenwich’te malikhanesi, Jupiter Adası’nda okyanus kıyısında yazlığı, Idaho’da kayak evi ve Manhattan’da da bir dairesi olduğu ortaya çıktı.

Sistem size çalıştı

Fuld, Temsilciler Meclisi Denetim ve Devlet Reformu Komitesi önünde ifade veririken, iki saat boyunca sürekli kurşun kalemi ve gözlüğü ile oynadı. Başkan Henry Waxman, "Başkalarının parası ile bu kadar risk aldınız. Sistem sizin için çalıştı. Ama, ülke ve vergi mükellefleri için çalışmadı. Bu mükellefler şimdi ekonomimizi kurtarmak için 700 milyar dolar ödeme yapacak" dedi ve "Bu adil mi" diye sordu. Oturum boyunca, Fuld, hiçbir suçluluk belirtisi göstermedi.

’Hata yapmadık’ dedi

CEO Richard Fuld, sorumluluğu üstlendiğini belirtti, hata yaptıklarını ise kabul etmedi. Fuld, Bear Stearns, Fannie Mae, Freddie Mac ve AIG’nin devlet tarafından kurtarıldığını hatırlatarak, "Bize neden yapılmadı? Toprağa gireceğim güne kadar bunu hep merak edeceğim" dedi.

İflastan 4 gün önce tepedekilere 23.2 milyon dolar tazminat

ABD’de iflas eden yatırım bankası Lehman Brothers’ın, iflasından sadece 4 gün önce görevden ayrılan 3 üst düzey yöneticisine 23.2 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği ortaya çıktı. Lehman’ın, resmi iflas başvurusunu yaptığı 11 Eylül’den 4 gün önce bile, görevlerine son verilen iki üst düzey yöneticiye toplam 18.2 milyon dolar, işten kendisi ayrılan bir başka yöneticiye de 5 milyon dolar ’özel ödeme’ yapmayı kabul ettiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Lehman'ın Ceo'su: 8 Yılda 484 Milyon Dolar Kazandım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement