Lüks Markalardan Eşarp Atağı - Son Dakika
Ekonomi

Lüks Markalardan Eşarp Atağı

Lüks Markalardan Eşarp Atağı

Türban Tartışmaları Uluslararası Gündemi Meşgul Ederken Batılı Modacılar da Koleksiyonlarında Eşarplara Daha Fazla Yer Vermeye Başladı.

17.07.2008 01:31

Türban tartışmaları uluslararası gündemi meşgul ederken Batılı modacılar da koleksiyonlarında eşarplara daha fazla yer vermeye başladı.

Eşarp modasını podyumlara şıklık ve iffetin geri gelmesi olarak yorumlayan Daily Telegraph gazetesine konuşan İtalyan moda devi Dolce & Gabana’nın kurucu ortağı Domenico Dolce, "Eşarbı yenilemek istedik. Ona yeni bir hayat vermek ve yeni nesillere tanıtmak istedik. Amacımız eşarba modern ve şık bir anlam vermek" dedi.

D&G ile birlikte Paul Smith, Vera Wang ve Jean Paul Gaultier gibi büyük isimler de sonbahar/kış koleksiyonlarında kendi tasarımı eşarpları podyuma sürüyorlar. Bu yeni trend eşarp satışlarına da yansıyor. İpek eşarp modelleriyle ünlü Fransız moda devi Hermes, son zamanlarda satışlarda artış olduğunu açıkladı. Şirket her zamankinden çok daha genç bir müşteri grubuna satış yapıyor. Moda dergisi Harper’s Bazaar’ın moda editörü Gaia Geddes, önümüzdeki aylarda eşarp sektörünün daha da yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Hermes modaevinden Vivienne Alexander, müşterileri arasında eşarpları tesettür amaçlı kullanan çok sayıda müslüman kadın bulunduğunu kabul etmekle birlikte, asıl büyük grubu sade ve şık görünmeyi amaçlayan müşterilerin oluşturduğunu söylüyor. Alexander’a göre bu müşteriler, Amerikalı film yıldızı Grace Kelly gibi şık ve zevkli görünümünü ön plana çıkaran ünlü kadınlara özeniyorlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Lüks Markalardan Eşarp Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement