Mado Ballı Dondurma ile Büyüyecek - Son Dakika
Ekonomi

Mado Ballı Dondurma ile Büyüyecek

Mado Ballı Dondurma ile Büyüyecek

-Mado, Bir Yıla Yakın Süre Yürüttüğü Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri Sonunda Hiç Şeker İçermeyen Sadece Bal, Keçi Sütü ve Sahlepten Üretimini Gerçekleştirdiği Ballı Dondurmayı Piyasaya Sundu

16.06.2009 15:50

- Mado, bir yıla yakın süre yürüttüğü araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonunda hiç şeker içermeyen sadece bal, keçi sütü ve sahlepten üretimini gerçekleştirdiği ballı dondurmayı piyasaya sundu

Mado Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Kanbur, Türkiye’de ve dünyada ilk olan ballı dondurma için en ideal bal karışımını elde etmek için bir yıla yakın üzerinde çalıştıklarını ve Türkiye’nin en iyi bal üreticisi ile bu konuda işbirliği yaptıklarını belirtti.

Mado, bir yıla yakın süre yürüttüğü araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonunda hiç şeker içermeyen sadece bal, keçi sütü ve salepten üretimini gerçekleştirdiği ballı dondurmayı piyasaya sundu. Mado Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Kanbur, Türkiye’de ve dünyada ilk olan ballı dondurma için en ideal bal karışımını elde etmek için bir yıla yakın üzerinde çalıştıklarını ve Türkiye’nin en iyi bal üreticisi ile bu konuda işbirliği yaptıklarını belirtti.

Kadriye Kanbur, Mado’nun zanaatkar işi dondurma olarak adlandırılan ve endüstriyel üretimden kendini ayıran yüzde 100 doğal dondurma kategorisinde yüzde 80’lik pazar payına sahip olduğunu ifade ederek, “Ballı dondurma ile dondurma kategorisine hem yepyeni bir ürün kazandırırken, hem de dondurma pazarının büyümesine de katkı yapacağımızı düşünüyoruz. Üç kategoride tüketicilerin beğenisine sunduğumuz ballı dondurmanın toplam üretim ve satışlarımız içindeki payını ilk etapta yüzde 10 olarak öngörüyoruz. Meyveli dondurmalarımız başta olmak üzere hiçbir katkı içermeyen ve yüzde 100 keçi sütünden yapılma tüm dondurmalarımızla da Mado lezzetini tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

KİŞİ BAŞI YILLIK ÜRETİM 2.6 LİTRE

Türkiye’de kişi başı dondurma tüketiminin yılda 2.6 litre olduğunu, AB ortalamasında bu rakamın 6-8 litre arasında değiştiğini, kişi başı tüketiminin ABD’de ise yılda 25 litre ile en yüksek rakama çıktığını vurgulayan Kadriye Kanbur, “Türkiye’de kişi başı dondurma tüketiminin en azından AB ortalamasına yaklaşması lazım. Yeni ürünlerin pazarın büyümesine ve kişi başı tüketimin artmasına bir katkısı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Mado’nun 850 milyon dolar olarak tahmin edilen endüstriyel dondurma da dahil toplam pazarda yüzde 20’lik bir payı olduğunu hatırlatan Kanbur, Mado’nun endüstriyel pazarda da giderek önemli bir oyuncu haline gelmeye başladığını söyledi.

“SAATTE 5 TON DONDURMA ÜRETEBİLİRİZ”

Mado’nun toplam cirosunun yüzde 30’ının kafe konseptli satışlarından oluştuğunu belirten Kadriye Kanbur, Mado’nun saatte 5 ton dondurma üretme kapasitesine sahip bulunduğunu, yıllık üretiminin de 3 bin tona yaklaştığını söyledi.

Mado’nun özel konseptli yeni mağaza modelini Türkiye çapında yaygınlaştırma politikasına hız vereceğini belirten Kadriye Kanbur“ Yeni konseptine uygun ilk mağazamızı Ankara’da Tunalı Hilmi’de açtık. Dondurmanın yanı sıra mekan tasarımı ve özel pasta çeşitleriyle tüketicilerimizin daha yüksek memnuniyetini ve mutluluğunu sağlama çabamızı sürdüreceğiz” dedi.

Kanbur, Mado’nun 218’e ulaşan franchise mağaza sayısıyla Türkiye’nin en fazla franchise zincirine sahip kuruluşu olduğunu ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında yeni mağazalar açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mado Ballı Dondurma ile Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement