Microsoft'un Endüstri 4.0 Sürecinde Ne Gibi Çözümleri Var? - Son Dakika
Ekonomi

Microsoft'un Endüstri 4.0 Sürecinde Ne Gibi Çözümleri Var?

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı CTO Onur Koç, Microsoft'un Endüstri 4.0 için ürettiği çözümleri Wise TV'ye anlattı.

01.01.2017 00:33

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı CTO Onur Koç, Microsoft'un Endüstri 4.0 için ürettiği çözümleri Wise TV'ye anlattı.

Koç, Endüstri 4.0'ı çok yakından takip ettiklerini söyleyerek, "Endüstri 4.0'a baktığınızda makinaların makinalarla, insanların makinalarla konuştuğu bir dünyadan bahsediyoruz. Biraz arka planına baktığınızda bütün bu senaryoları hayata geçiren aslında yazılım ve bu yazılımların koştuğu platformlar. Bu açıdan bakıldığında bizim için hem bulut tarafında, hem sanal zeka tarafında, hem de IOT tarafında Microsoft'un yaptığı yatırımlar çok önemli. Çünkü bütün bu senaryoları hayata geçiren yine sensörlerin kendisi değil. Endüstri 4.0 zekasını veren aslında arka plandaki yazılım. Biz bu IOT, yapay zeka, bulut teknolojilerinin kombinasyonuyla, Endüstri 4.0 ile ilgili çok farklı uygulamalar görmeye başladık Türkiye'de. Çalıştığımız bir Türk şirketi üretim bandının yönetimi konusunda uzmanlaşmış, taktığı sensörlerle o üretim bandında ne kadar üretim yapılıyor nerede problem var, aynı şekildeki üretim bandı başka ülkelerde varsa aralarındaki farklılık ne bunların üzerinde çalışıyor. Yine bu Endüstri 4.0 ile ilgili aynı zamanda IOT ve bulut teknolojilerinde akıllı tarım ile ilgili çalıştığımız birçok şirket var. Verdiği servislerle çiftçilerin hayatını çok hızlı bir şekilde değiştiren, ürettikleri ürünün etkinliğini daha fazla artıran, daha kaliteli ürün üretmelerini sağlıyor" diyerek Endüstri 4.0'ın hayatımızı kolaylaştıran projeleri paylaştı.

Microsoft\'un Endüstri 4.0 Sürecinde Ne Gibi Çözümleri Var?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Microsoft'un Endüstri 4.0 Sürecinde Ne Gibi Çözümleri Var? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement