Oyakbank'ı Bekleyen Ing Batık Netbank'ı Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Oyakbank'ı Bekleyen Ing Batık Netbank'ı Alıyor

Oyakbank\'ı Bekleyen Ing Batık Netbank\'ı Alıyor

Oyakbank'a 2 Milyar 673 Milyon Dolarla En Yüksek Teklifi Veren ve Almak İçin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) Onay Bekleyen Hollandalı Ing, 1993 Yılından Bu Yana Amerika'da Kapanan En Büyük Mali Kuruluş Olan Netbank'ı Satın Alıyor.

30.09.2007 02:25

Oyakbank’a 2 milyar 673 milyon dolarla en yüksek teklifi veren ve almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) onay bekleyen Hollandalı ING, 1993 yılından bu yana Amerika’da kapanan en büyük mali kuruluş olan Netbank’ı satın alıyor.

ING’nin online kolu ING Direct, varlıkları toplamı 2.5 milyar dolara ulaşan Netbank’ın sigortalanmış 1.5 milyar dolarlık mevduatını almak için 15 milyon dolar ödedi. ING, ayrıca iflasını açıklayan Netbank’tan 724 milyon dolarlık varlığı da üstüne alacak.

GÜVEN KAZANMAK İÇİN: ING Direct’in Genel Müdürü Arkadi Kuhlmann, şubelere uğramadan tüm işlemlerini sanal ortamda gerçekleştiren Netbank’a ait müşterilerin güvenini kazanmak gerektiğine dikkat çekerek, "Pazarda en önemli şey güven kazanabilmek. Pazarın en büyüğü olarak işlemlerini internet zerinden yapmayı sürdürecek müşterilere, hizmet vereye çalışacağız" dedi.

YANLIŞ STRATEJİ KURBANI: ING Direct’in açıklaması Netbank’ın ABD’de riskli mortgage kredileri nedeniyle uğradığı kayıplardan dolayı alınan kapatma kararının hemen ardından geldi. ABD Tasarruf denetim Ofisi (OTS), Netbank’ın kapatma kararına gerekçe olarak şirketin dökümantasyon ve kontrol eksikliği ile yanlış stratejilerin kurbanı olduğunu belirtmişti.

BAŞARISIZ SATIŞ GİRİŞİMİ: En düşük sermaye standartlarının da altında işlem yaptığı gerekçesiyle Netbank’ın kapanmasına karar veren OTS yetkilileri, "Bu sorunu tespit etmek için yapılan faaliyetler başarısız oldu. Büyük faaliyet giderleri devam eden kayıplarla birleşince Netbank’ın güvenilirliği yara aldı" dedi. Açıklama, Netbank’ın kendini satma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından geldi.

KRİZ SARSTI: Yaz boyunca yaşanan global likidite sıkışıklığı nedeniyle çok sayıda mortgage kredisi sağlayan fon, battı veya faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Amerika’nın en büyük mortgage kredi kuruluşu Countrywide Financial da, likidite sıkışıklığından olumsuz etkilenen kuruluşlar arasında yer aldı. Countrywide ayakta kalabilmek için Bank Of America’dan 2 milyar dolar destek almak zorunda kaldı. Kredi geri ödemeleri sonucunda da, 12 milyar dolar finanse etmeyi başardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Oyakbank'ı Bekleyen Ing Batık Netbank'ı Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement