Stratejisi Olmayan Bir Girişimci Uzun Vadede Kaybetmeye Mahkumdur' - Son Dakika
Ekonomi

Stratejisi Olmayan Bir Girişimci Uzun Vadede Kaybetmeye Mahkumdur'

Stratejist İsmail Haznedar, parlak fikirlerle yola çıkarak kendi işletmelerini kurmak isteyen girişimciler için stratejinin önemine değindi.

25.02.2015 12:24

Stratejist İsmail Haznedar, parlak fikirlerle yola çıkarak kendi işletmelerini kurmak isteyen girişimciler için stratejinin önemine değindi. Haznedar, Stratejisi olmayan girişimcilerin uzun vadede kaybedeceğini belirtti.

Girişimcilerin stratejilerini belirlemesinin çok önemli olduğunu belirten Stratejist İsmail Haznedar, "Stratejisi olan girişimci ne yapmayacağını iyi bildiği için ne yapacağının resmini de gayet açık bir şekilde görmüş olur" dedi. Sadece bir fikrin bulunmasının girişim için yeterli bir adım olmadığını vurgulayan İsmail Haznedar, girişimin ticarileşmesi için mutlaka bir stratejisinin olması gerektiğini söyledi.

Stratejinin belirlenmesi girişimcinin yol haritasını çıkartmasını sağlayacak ve rekabetci ortamda nerede ve nasıl bir konumlanmaya gideceğini belirleyecek. Girişimci strateji sayesinde piyasanın analizini çıkartmış olacak diyen Haznedar, "Bu analiz ve gözlemler sonucunda bir hedef belirlemesi gerekecek. Belirlenen hedef sonrasında hazırlanan stratejide girişimcinin yol haritası olacak. Çıkarılan yol haritası da fikrinin ticarileşmesini sağlayacak. Bu nedenle her bir girişimciye ben strateji belirlemesi konusunda, ne yapacaklarını ve ne yapmayacaklarını bilerek başlamalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Stratejist İsmail Haznedar, girişimcinin stratejisini belirlemesini kendini hedefe kitlemesini sağlayacağını ve finansal açıdan sınırlı olan kaynakların direk hedefe yönelmesini sağlayacağını vurguladı.

Stratejisi Olmayan Bir Girişimci Uzun Vadede Kaybetmeye Mahkumdur\'
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Stratejisi Olmayan Bir Girişimci Uzun Vadede Kaybetmeye Mahkumdur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement