Türk Emlak Kralı, 'İcra Rekortmeni' Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Türk Emlak Kralı, 'İcra Rekortmeni' Oldu

Türk Emlak Kralı, \'İcra Rekortmeni\' Oldu

Almanya'da Son 15 Yılın En Büyük İflasına İmza Attığı Öne Sürülen Ülkenin Emlak Kralı Cevdet Caner'in Londra Myfair'deki 32 Milyon Dolar Değerindeki Evine El Konuldu.

16.06.2009 06:04

Almanya’da son 15 yılın en büyük iflasına imza attığı öne sürülen ülkenin emlak kralı Cevdet Caner’in Londra MyFair’deki 32 milyon dolar değerindeki evine el konuldu.

Caner’in 6 katlı tarihi evi, İngiltere’de el konulan en pahalı ev ünvanını da aldı. The Independent gazetesinin ’Emlak kralına 20 milyon sterlinlik (32 milyon dolar) el koyma darbesi’ başlığıyla verdiği habere göre, 36 yaşındaki Avusturya doğumlu Caner, tüm birikimini konuta yatırmış, bu konutlar için bankalardan kredi kullanıştı. Krizde evlerin değerinin düşmesiyle, Caner’in iflastan kaçması mümkün olmadı.

Haberde emlak piyasasında bir servet kazanan ve 30 bin mülkten oluşan bir portföyü oluşturan Türk kökenli Cevdet Caner için ’mütevazi bir Türk göçmeninin oğlu’ olarak söz ediliyor. Caner’in alacaklılarının başında ise İsviçreli Credit Suisse bulunuyor. Caner’in el konulan mülkünü almak için 25.6 milyon dolar ödediği, Caner’den önce yaşanan en büyük iflasın ise Londra’nın Holland Park semtindeki 17.6 milyon dolarlık evini kaybeden Robert Bonnier olduğu ifade ediliyor.

Gençliğinde sosyalistti

The Independent Caner’in ilk şirketini evinin bulunduğu Linz kentinde işletme öğrencisi ve Genç Sosyalistler başkanı olduğu yıllarda kurduğunu da anlattığı haberde, "Caner 2004-2007 döneminde krediyle Doğu Almanya’da komünist dönemden 27 bin evi almak için, 2.4 milyar dolar harcadı" deniliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Emlak Kralı, 'İcra Rekortmeni' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement