Yabancı Alımda Coştu Borsa 43 Bine Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Yabancı Alımda Coştu Borsa 43 Bine Çıktı

Yabancı Alımda Coştu Borsa 43 Bine Çıktı

Yurtdışı Piyasalar Yatay Hareket Ederken İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Dün Beklentilerin Dışında Sürpriz Bir Çıkış Gerçekleştirdi. Endeks Yabancı Kurumların Yaptığı Yüklü Alımlarla 43 Bin Puan Seviyesine Kadar Çıktı. Döviz Piyasasında İse Bu Hareket Gözlenmedi. Dolar 1.29 YTL Seviyesinde Hareket Etti.

10.04.2008 03:07

YURTDIŞI piyasalar yatay hareket ederken İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) dün beklentilerin dışında sürpriz bir çıkış gerçekleştirdi. Endeks yabancı kurumların yaptığı yüklü alımlarla 43 bin puan seviyesine kadar çıktı. Döviz piyasasında ise bu hareket gözlenmedi. dolar 1.29 YTL seviyesinde hareket etti.

MERRILL ALIM YAPTI: Nisan ayı başından itibaren İMKB’de yabancı yatırımcıların hareketlendiği gözlendi. AKP’nin kapatılması davası, S&P’nin görünümü durağana çevirmesine rağmen dün endeks AKP’nin kapatılma davası öncesi seviyelere tırmandı. Merrill Lynch, UBS, Deutsche Menkul, Opus Menkul Değerler gibi kurumlar yüklü alımlar gerçekleştiği belirtiliyor.

CITI RİSKLİ KREDİ SATACAK: Öte yandan ABD’nin en büyük bankası Citigroup, 12 milyar dolarlık yüksek riskli kredi ve tahvilini bir grup özel sermaye şirketine satacak. Bu satışın ise aralarında Apollo Group, Blackstone Group LP ve TPG’nin bulunduğu özel sermaye şirketlerine, kredi ve tahvillerin gerçek değerinin yüzde 90’ının hemen altında bir fiyattan satılacağı ifade ediliyor.

İMKB YÜZDE 1.73 PRİMLİ: Bu gelişmelerle İMKB Ulusal 100 Endeks’i yine yurtdışından farklı bir seyirle hareket etti. Avrupa’da kararsız bir seyir, ABD borsasında ise küçük çaplı yükseliş yaşanırken, İMKB hızla yükseldi. 43 bin puanı test eden endeks günü yüzde 1.73 primle 42.900’den kapadı. Esra SAHİCİ

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yabancı Alımda Coştu Borsa 43 Bine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement