112 Acil'e 'İneğim Doğuruyor' İhbarı Bile Geldi - Son Dakika
Güncel

112 Acil'e 'İneğim Doğuruyor' İhbarı Bile Geldi

112 Acil\'e \'İneğim Doğuruyor\' İhbarı Bile Geldi

Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fedli Emre Kılıç acil servislere gelen asılsız ve yanlış ihbarlardan yakınarak "İneğim doğuruyor diyerek arayan bile oldu." dedi.

20.07.2013 11:57  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fedli Emre Kılıç, kentte 112 Acil Çağrı Merkezi'nin 5 hattı bulunduğunu ve hatlara gelen ihbarların değerlendirilerek kısa sürede olay yerlerine ambulans gönderildiğini söyledi. Gelen asılsız ve yanlış ihbarlar nedeniyle santral sisteminin kimi zaman kilitlendiğini ifade eden Dr. Kılıç, bu durumun gerçek ihtiyaç sahibi hastalara hizmet verilmesini aksattığını belirtti. Başhekim Dr. Fedli Emre Kılıç, Günde 3 bin 500 civarında asılsız çağrı geliyor bize, bunun ortalama 150 tanesi vaka olarak değerlendiriyoruz. Geri kalanı asılsız olarak çıkıyor. Son dönemlerde özellikle Suriyeli mültecilerin de dadanması, geç vakitlerde operatörlerimizi rahatsız etmeleri büyük sıkıntı yaratmaktadır diye konuştu.

'İNEĞİM DOĞUM YAPIYOR'

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen trajikomik ihbarların, meşguliyete neden olduğunu ifade eden Başhekim Kılıç, şunları söylediBizim burada 5 operatörümüz bulunmaktadır. Asılsız ihbarlar, bize çok fazla dadandığı zaman onları elemekten asıl vakaları almaktan sıkıntı çekiyorlar. Bazen ambulanslarımız çıkıyor, 3 dakika sonra geri dönüyor. Asılsız ihbarmış, çocukların eline çok fazla telefon veriliyor. Özellikle bizim ricamız çocuklara telefon verilmemesi, 112'yi meşgul etmemeleri. Trafik kazaları olduğu zamanlarda arkadaşlar sıkıntı çekiyor. Çünkü araya çok fazla kaynaşma oluyor. Trajikomik vakalar ise bu da bizim meşguliyetimize neden oluyor. Bize düşen vakalardan biri az önce de yaşadığımız bir olay. 'İneğim doğum yapıyor. Bana hemen veteriner gönderin', ' Tuvalette mahsur kaldım gelin beni kurtarın' gibi vakalar ile karşılaşıyoruz.

Dr. Kılıç, asılsız ihbarlara giden ambulanslarının 30 dakika meşgul edildiğini de belirterek, Bu bölgede kendi yakını olabilir, bir kalp krizi veya trafik kazası olabilir. O ambulansımızın meşguliyetinden dolayı ona ulaşmakta güçlük çekeriz. Bu nedenden dolayı asılsız ihbar verilmemesini tüm halkımızdan rica ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 112 Acil'e 'İneğim Doğuruyor' İhbarı Bile Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement