17 Ağustos Marmara Depreminin Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

17 Ağustos Marmara Depreminin Yıldönümü

17 Ağustos Marmara Depreminin Yıldönümü

Düzce'de Kalıcı konutlardaki dairelerde oluşan çatlaklar ve derin göçükler ev sahiplerini korkutuyor.

16.08.2012 15:14

Düzce'de Kalıcı konutlardaki dairelerde oluşan çatlaklar ve derin göçükler ev sahiplerini korkutuyor. Yıllardır sorunlarına çözüm bulamamaktan yakınan hak sahipleri 17'Ağustos depreminin yıldönümünü evlerindeki hasarla karşılıyor. Yarılan duvarlar, çöken zeminlerde yaşayan aileler yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kalıcı Konutlar Bölgesi Esentepe Mahallesinde yaşayan Mert ve Küçük aileleri 17 Ağustos depreminin yıldönümünü korku ve tedirginlikle karşılıyor.

Evlerinde derin çatlaklar ve göçükler oluşan aileler artık korku yaşamak istemediklerini vurguladılar.

Gülseren Mert, yaşadığı sorun için yaklaşık 10 yıldır sesini duyuramadığını söyledi. Bayındırlık İl Müdürlüğüne başvurduğunu ancak hala bir sonuç alamadığını belirterek "Düzce Valisi gelip evimizin, duvarlarımızın halini bir görsün isterim. Bayındırlık Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık. Ancak bir sonuç alamadık. Ben bu sorunu Başbakanlığa kadar ileteceğim. Buna daha ne kadar dayanacağız" dedi.

Evinin hol kısmında oluşan çatlağın zamanla açılarak bir elin geçebileceği duruma geldiğini anlatan Mert "Elimi duvarın arasında koyduğumuzda karşı odadan görülebiliyor. Her an yıkılabilir diye korkuyoruz. Odada yatamıyoruz bile. Dairemizin geri ödemesini yaptık ama sorunumuzu kimseye anlatamadık" diye konuştu.

17'Ağustos depreminin 12. yıldönümünde hasarın hala gözlerinin önünde olduğunu bununda morallerini bozduğunu ifade etti.

Emine Küçük ise 6 yıldır oturduğu evinde 3 seneden bu yana çatlak ve çöküntü içinde yaşadıklarını söyledi. Kızının odasında meydana gelen çökme nedeni ile yaşadığı sıkıntıyı anlatan Emine Küçük "Kızımın odasında zemin çöktü. Tek başına odada bırakamıyorum. Odadaki çöküntü depremi hiç unutturmuyor. Her odada çatlaklar var. Gerekli yerlere başvurduk ancak sonuç alamadık" dedi.

Evine yerleştiği günden bu yana sürekli sorunlarla yaşadıklarına dikkat çeken Emine Küçük "Su ve tuvalet giderlerinde çok sıkıntı çektik. Onlar geçti derken evimizin duvarları, zeminleri çöktü. Başvurularımızdan sonuç alamıyoruz. Artık bizi duysunlar istiyoruz" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Ağustos Marmara Depreminin Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement