29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Iğdır'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

29.10.2013 12:39

Iğdır'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Vali Ahmet Pek ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Kalyoncu'nun Valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören Zübeyde Hanım Bulvar'ında devam etti.

Pek, burada yaptığı konuşmada, millet olarak büyük mutluluk içerisinde olduklarını belirterek, Büyük Önder Atatürk'ün ve silah arkadaşının bu ülke için büyük fedakarlıklara imza attıklarını söyledi.

29 Ekim gününün Türk milleti için büyük önem taşıyan bir gün olduğunu belirten Pek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğine el birliği ile sarılmalıyız. Bu ülkenin ne zorluklarla bu günlere geldiğini herkesin bilmesi gerekiyor. Bugün ülkemizin dört bir tarafında kurtuluş etkinlikleri var. Çünkü herkes aynı duyguları hissediyor. Mustafa Kemal'in bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş ve uygar bir ülke olma yolunda layık ve demokratik bir cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu ülkeyi daha büyük yerlere çıkarmak için hepimizin el birliği ile çalışması lazım."

Şiirlerin okunup, halk oyunları gösterisinin yapıldığı etkinlik, resmi geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement