29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ankara Valisi Kılıçlar: "Türk milleti, damarlarında dolaşan asil kandan aldığı güçle, bekasını dünya var oldukça sürdürmeye devam edecektir"

28.10.2014 13:04

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Türk milleti, damarlarında dolaşan asil kandan aldığı güçle, bekasını dünya var oldukça sürdürmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

Kılıçlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin 91. yılına ulaşmanın şevk ve heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Aziz Atatürk'ün, büyük kurtuluş mücadelesi meşalesini, Türk milletinin iman dolu göğsünde alevlendirip Cumhuriyet iradesiyle taçlandırdığını ve Türk milletine hak ettiği yönetim biçimini bahşettiğini belirten Kılıçlar, "Bugün, tarihin 'Türk' adını altın harflerle yazdığı sayfalarında, yepyeni başlangıçla, Türkiye Cumhuriyeti olarak adlandırıldığı gündür" değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletinin, zekası, azmi, kararlılığı ve iradesiyle bütün güçlükleri aşmayı bilerek, milli birlik ve beraberlik duygularıyla harmanladığı varlığını koruyarak ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı bildiğini vurgulayan Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da damarlarında dolaşan asil kandan aldığı bu güçle, bekasını dünya var oldukça sürdürmeye devam edecektir. Milletimizin, ülkemizi dünyanın en gelişmiş, en mamur, en muasır medeniyetler seviyesine eriştirme azmi ve gayretiyle her daim Türkiye Cumhuriyeti'ni en yükseğe taşıyacağına olan inancımla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyetin 91. yılı, yüce devletimize, aziz milletimize kutlu olsun." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement