Adana İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Adana İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Adana İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Günün büyük bir kısmını oruç tutarak geçiren Adana halkı en çok iftar vakitlerini merak ediyor. Adana'da aşırı sıcaklarda tutulan oruç, sahur ile başlayıp iftar vakti ile son buluyor. Peki, Adana 11 Mayıs Cuma 2019 iftar saati kaç? Diyanet imsakiye takvimine göre Adana iftar vakti ve daha fazlası haberimizde…

11.05.2019 12:00  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam alemi, Ramazan ayı ile birlikte bir ay boyunca oruç tutacak. Ramazan ayının gelişiyle de Adanalılar, Adana iftar saatleri kaçta merak ediyor. Adana iftar vakti 2019, 11 Mayıs 2019 Adana iftar saati kaçta?

ADANA İFTAR SAATİ 11 MAYIS

Sabah ezanıyla başlayan akşam ezanıyla son bulan oruç, İslam dünyasında heyecanla bekleniyordu. Aşırı sıcakların hüküm sürdüğü Adana'da orucun açıldığı iftar vakti en çok araştırılan konular arasında. Adana 11 Mayıs 2019 iftar saati 19.42 şeklinde yer alıyor.

RAMAZAN ALIŞVERİŞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

En hayırlı ay da oruç tutarak İslam'ın şartlarından oruç ibadetini yerine getiren Müminler, aynı zamanda İslam'da yardımlaşmayı ve israfı engellemeyi de önemsiyor. Ramazan ayında sofraları renklendirirken, israfı engellemenin de önüne geçebileceğiniz öneriler haberimizde…

Liste yapmak: Ramazan alışverişine çıkmadan önce ihtiyaçların yer aldığı bir liste hazırlanmalı. Bu liste, hem alışverişin eksiksiz olmasını sağlayacak hem de masrafı kısacaktır.

Raf ömrüne dikkat etmek: Sıvı yağ, şeker, un ve bakliyat gibi gıdaları alırken raf ömrü uzun olan ürünler tercih edilmeli. Alınan ürünlerin kuru ve serin yerlerde muhafaza edilmesi raf ömürünü uzatır.

Taneyle alışveriş yapmak: Oruçluyken gün boyu beslenme olmadığı için sebze ve meyveleri tane ile almak doğru olacaktır.

Toplu alışveriş yapmak: Bakliyat, şeker ve yağ gibi uzun ömürlü gıdalar toptan alınabilir. Toptan alınan ürünlerle tasarruf yapılmış olacak.

İFTAR VE SAHURDA TASARRUF

Artan pideler: İftar sofrasında artan pideleri bir sonraki iftarda pideli köfte olarak tüketmek doğru tercih olabilir. Pideli köfte yapmak için; doğranmış ve fırınlanmış pidelerin üzerine köfteleri yerleştirin. Üzerine domates sosu gezdirin.

Kıtır ekmekler: İftar ve sahurda artan ekmek ve pideleri küçük küçük küpler halinde doğrayıp fırınlayın. Kıtır ekmekleri çorba servisinde ve farklı yemek tariflerinde kullanabilirsiniz.

Salatalar: İftarda artan salatayı çöpe atmak yerine üzerine biraz daha malzeme ekleyip sahurda garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Son Dakika Güncel Adana İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement