Adana İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Adana İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Adana İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Ramazan geldi ve orucun başladığı imsak vakitleri en çok aranan konular arasında. Bedenen yapılan oruç ibadeti, insanların birbirlerini anlamasına yardımcı oluyor. Peki, Adana imsak saati 14 Mayıs 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Adana sahur vakti ve daha fazlası haberimizde…

13.05.2019 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam alemi, Ramazan ayında bir ay boyunca oruç tutacak. Ramazan ayının gelişiyle de Adanalılar, Adana iftar ve imsak saatleri kaçta merak ediyor. Adana sahur vakti 2019, 14 Mayıs 2019 Adana imsak saati kaçta? Adana kebap nasıl yapılır?

ADANA İMSAK SAATİ 14 MAYIS

Sabah ezanının okunmasıyla başlanan oruç ibadeti, akşam ezanının okunmasıyla da son buluyor. Aşırı sıcakların hüküm sürdüğü Adana'da oruç tutulmaya başlandığı imsak saati en çok araştırılan konular arasında. Adana 14 Mayıs 2019 imsak saati 3.50 şeklinde belirtiliyor.

ADANA KEBAP NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 kilogram ince çekilmiş kuzu kıyma

100 gram iç yağı

1 çorba kaşığı acı pul biber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı tuz

1,5 santimetre eninde kebap şişleri

Yapılışı

Adana'ya yolu düşen tüm ziyaretçilerin tatmadan gitmediği Adana kebap, Adana'ya özgü yöresel bir lezzettir. evlerde de rahatlıkla yapılabilecek olan Adana kebabın püf noktası etin seçimi. Bu enfes lezzet, sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır. Kıyılmış et ile kıyılmış kuyruk yağı, kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulmuş karışım ikinci kez zırh ile kıyılır. En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir. Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90–120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır. Şişlendikten sonra 1 saat kadar şişte dinlendirilir. Bu dinlendirme el suyunun etten akması içindir.

Mangalı yakın. Şişleri ızgaraya dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.

Son Dakika Güncel Adana İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement