Adıyaman'da 100 Dönüm Ekili Alan Kül Oldu - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da 100 Dönüm Ekili Alan Kül Oldu

Adıyaman\'da 100 Dönüm Ekili Alan Kül Oldu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm ekili alan küle döndü.

02.06.2014 18:15

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 100 dönüm ekili alan küle döndü.

Edinilen bilgiye göre, Kahta ilçesine bağlı Salkımbağı köyünde buğday ekili bir tarlada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ziya Dündar'ın tarlasında başladığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüyerek etrafındaki diğer tarlalara sıçradı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyürken, çok sayıda itfaiye aracı, iş makinesi ve traktör olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Köylüler de, kendi imkanlarıyla alevlere müdahale ederek yangını söndürmeye çalıştı. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü.

Yangın söndürme çalışmalarına yardım eden Salkımbağı Köyü Muhtarı Ömer Bozkurt, yangın çıktığında Kahta'da olduğunu ve hemen yangının yaşandığı yere geldiğini söyleyerek, "Haber verdiler. Dediler buğday yanıyor. Biçilmemişti. Biz de itfaiyeye, jandarmaya haber verdik. Çoğu yanmıştı. Çok fazla bir arazi yanmış. 200'e yakın bir arazi yandı. Belki daha fazlası yandı" dedi.

Yangın sonrası İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Dombaycı da olay yerine gelerek incelemede bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da 100 Dönüm Ekili Alan Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement