Adıyaman'da Karne Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Karne Heyecanı

Adıyaman\'da Karne Heyecanı

2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Adıyaman IMKB İlk ve Ortaokulu karne dağıtım töreni düzenledi.

14.06.2013 14:51  Güncelleme: 14:54

IMKB İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Halil Fırat ve öğrenci velileri katıldı.

Karne dağıtım törenine katılmak üzere İMKB İlkokuluna giden Vali Mahmut Demirtaş, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Öğrencilere karne dağıtan Vali Mahmut Demirtaş, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını istedi. Adıyaman'da yaklaşık 155 Bin öğrenci ve yedi bin beşyüz öğretmenin yaz tatiline girdiğini belirten Vali Demirtaş," Bugün ilimiz genelinde 895 okulda karne heyecanı yaşanmaktadır. Karne çocuğun durumunu gösteren bir belge değildir. Her çocuğunu öğrenme performansında öğretmenlerin ve ailelerin sorumluluğu bulunmaktadır. Bugün çocuklara verdiğimiz karneleri, çocuğun bir başarısı yada başarısızlığı olarak algılanmaması gerekir. Benim çocuklarımıza tavsiyem yaz tatilini çok iyi değerlendirmelerini ve bu tatilde bol bol kitap okumalarıdır.

Öğrenci velilerine de seslenen Vali Mahmut Demirtaş, "Özellikle anne-babalar çocuğun başarılı olduğu dersi öne çıkararak, çocuğu onurlandırmalıdır. Çocuk başarısız olabilir. Bunun hiçbir önemi yoktur. Önemli olan bu olumsuzluklar karşısında ailelerin takındığı durumdur. Velilerimize düşen bu olumsuzlukları fırsata ve başarıya dönüştürmeleridir. Çocukları asla yargılamayınız ve başkalarıyla kıyaslamayınız"dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Mahmut Demirtaş, okul yöneticileri ile birlikte öğrencilere karnelerini dağıtarak, başarılı öğrencileri ve ailelerini plaketle ödüllendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement