Afyonkarahisar'da Alkol Yasağı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Alkol Yasağı

Afyonkarahisar\'da Alkol Yasağı

Afyonkarahisar'da alkol alımının ardından taşkınlık yapılması, özel araçlarda içki tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi, çevreye rahatsızlık verilmesi ve alkollü araç kullanarak trafik kazalarına neden olunması üzerine Afyonkarahisar...

27.04.2012 14:24

Afyonkarahisar'da alkol alımının ardından taşkınlık yapılması, özel araçlarda içki tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi, çevreye rahatsızlık verilmesi ve alkollü araç kullanarak trafik kazalarına neden olunması üzerine Afyonkarahisar Valiliği bir karar aldı. Karara göre, kentte umuma açık alanlarda alkol alımı yasaklandı.

Afyonkarahisar Valiliği, kent merkezinde alkolün sıkça tüketildiği alan ve mekanlara alkol yasağı getirdi. Açıktan alkol almanın ve alkol satışının yasaklanmasına ilişkin Afyonkarahisar Valiliği'nin 2012/3 sayılı kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği (AFSADER) Başkanı Ümit Yusuf Aydın genelgeyi sağlık açısından çok olumlu bulduklarını belirterek, "Sağlık açısından içki birçok hastalığın sebebidir. Bunun engellenmesi amacıyla insanların içkiye ulaşmasını engellemesini düşündüğümüz için olumlu olduğunu düşünüyoruz. Genç bir toplumuz gençlerin kötü alışkanlıkları özellikle arkadaş çevresinden görerek başladığını biliyoruz. Bunun engellenmesi açısından da bunun çok olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz."

Çevre kirliliğinin dünyamızı etkileyen bir sorun olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi: "Özellikle mesire yerlerinde alkol alan kişilerin çevreyi kirlettiklerini görüyoruz. Alkollü insan etrafını çok iyi algılayamadığı için etrafındaki çöpleri toplamadan gidiyor. Trafik kazalarının sebeplerinin önemli bir bölümü insan faktörü. Bunların önemli bir kısmı alkoldür. Bununla engelleneceği görüşündeyiz. İnşallah hayırlı olur. Bütün diğer illere temenni olmasını diliyoruz"

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise çıkan haberlere önce tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Valisinin böyle bir şeyi ne söyleyeceğini ne de yazacağını savunan kişi, şöyle konuştu: "Ayıptır, iftira etmeyin. Böyle bir şey olmaz. İsteyen istediği yerde içer. Açık alanlarda içenler kimseyi rahatsız etmiyor. Öyle bir şey yok, herkes her yerde içiyor. Kimseyi de rahatsız etmiyor"

Vatandaşlar ise genel olarak kararı olumlu bulduklarını söyleyerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu Osmanlı Padişahlarından 4. Murat'a benzetti.

İşletme sahipleri ise kameraya konuşmak istemediklerini söyleyerek, karara tepki gösterdi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, konuyla ilgili röportaj vermedi. Özel kalemi ile not ileten Balkanlıoğlu, kararının açık olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Alkol Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement