AHTAM-DER, Artuklu Operayonu'nu Kınadı - Son Dakika
Güncel

AHTAM-DER, Artuklu Operayonu'nu Kınadı

AHTAM-DER, Artuklu Operayonu\'nu Kınadı

Şanlıurfa'da faaliyet yürüten Ahmedi Hani Toplum Araştırmaları Merkezi Derneği (AHTAM-DER) Artuklu Üniversitesi'ndeki operasyonu kınadı.

23.11.2014 14:24

AHTAM-DER tarafından yapılan açıklamada, binlerce yıldır Mezopotamya ve Kürdistan'da yaşayan Kürt halkının milli varlığı ve kültürü tarihte olduğu gibi günümüzde de son derece ırki, zalimane ve haksız saldırılara maruz kaldığı öne sürüldü.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Kürt çalışmalarının baş mimarı Sayın Prof. Kadri Yıldırım hayatını Kürt halkının kültürel mirasını korumaya vakfetmiş bir Kürt Âlimi ve aydınıdır. Ehmedê Xanî, Melayê Cizîrî, Baba Tahîrê Uryan ve daha nice Kürt aydınları üzerine engin çalışmalar yürütmüş ve yürütmektedir. Fakat son zamanlarda Sayın Prof. Kadri Yıldırım'ın çalışmalarını hazmedemeyen bazı kesimler onun şahsında Kürt halkının tamamına maddi ve manevi olarak saldırmakta ve itibarını zedelemeye çalışmaktadırlar. Sayın Prof. Kadri Yıldırım'a yönelik suçlama en hafif tabiri ile bir zulümdür ve Kürt âlimlerine yönelik saldırıların başka bir şeklidir. Nitekim aynı zamanda bir din alimi olan Sayın Prof. Kadri Yıldırım, değil yolsuzluklara itibar etmek tek bir kulun maddi manevi hakkına zerre kadar tenezzül etmeyecek kadar adaletli ve hakkaniyetli bir şahsiyet.

Bu suçlama ve manevi saldırı Sayın Kadri Yıldırım'ın şahsında bütün Kürt halkına yönelik açık bir tehdittir ve engin çalışmalarına yönelik açık bir hazımsızlık alametidir.

Biz Ehmedê Xanî Derneği olarak halkımızı bu zulme karşı çıkmaya davet ediyor ve Sayın Kadri Yıldırım'ın paha biçilmez çalışmalarına tekrar aralıksız olarak başlayabilmesi için millet olarak arkasında durmaya çağırıyoruz. Allah mazlumlara karşı merhametli ve zalimlere karşı da kahhardır.

İnşallah Kürt halkının modern Ehmedê Xanî'si biran önce özgürlüğüne kavuşur ve maddi manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam eder."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AHTAM-DER, Artuklu Operayonu'nu Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement