17 Yaşındaki Sefa Kas Hastası Oldu - Son Dakika
Güncel

17 Yaşındaki Sefa Kas Hastası Oldu

17 Yaşındaki Sefa Kas Hastası Oldu

Tokat'ta kas erimesi hastalığına yakalanan 17 yaşındaki Sefa Melek, yatağa bağlı yaşıyor.

26.06.2014 11:42  Güncelleme: 17:22

Kent merkezi Semerkant Mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Adem ile 33 yaşındaki Hacer Melek çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sefa Melek, 3 yaşında yaşıtlarına göre yürümekte zorluk çekince ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Burada yapılan incelemede Sefa'da kas erimesinin olduğu fark edildi. İlerleyen dönemde Sefa Melek, rahatsızlığının artması üzerine eğitimini sürdürdüğü merkeze bağlı Beşören Köyü İlköğretim Okulunu ikinci sınıfta bırakmak zorunda kaldı.

Rahatsızlığının ilerlemesinin ardından yürümekte sıkıntı çeken Sefa, daha sonra tekerlekli sandalyeye bağlı kaldı. Ailesi tarafından üç kez tedavi amaçlı kaldırıldığı hastanelerde yoğun bakım ünitesinde kalan Sefa Melek, son bir yıldır ise evde cihaza bağlı yatalak olarak yaşıyor. Son 10 yıl içerisinde aynı hastalıktan dolayı kendi ailesinden kardeşi Murat Akkuş, yeğeni İsmail Yıldırım ve ablasının oğlu Ekrem Kamalı vefat eden anne Hacer Melek, oğlu Sefa'nın yakalandığı hastalığı yenip bir an önce iyileşmesini bekliyor.

Kentte özel bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Adem Melek, ''Oğlum şu anda cihazla nefes alıp verebiliyor. Bu rahatsızlığın belirgin bir tedavisi yok diye biliyoruz ama inşallah vardır. Diğer çocuklarımda bu hastalık yok, oğlum şu an yürüyemiyor.'' ifadelerinde bulundu.

''Oğlum son bir yıldır solunum yetmezliğe bağlı olarak yatalak kaldı.'' şeklinde konuşan Hacer Melek ise, ''Yardım bekliyorum.'' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 17 Yaşındaki Sefa Kas Hastası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement