"Akıl Veren Çok Olunca" Kayığını Çatıda Yapıyor - Son Dakika
Güncel

"Akıl Veren Çok Olunca" Kayığını Çatıda Yapıyor

"Akıl Veren Çok Olunca" Kayığını Çatıda Yapıyor

Rizeli marangoz Mustafa Yenigün işine kimsenin karışmaması için kayığını evinin çatısında yapıyor.

17.06.2012 13:16

Rizeli marangoz Mustafa Yenigün işine kimsenin karışmaması için kayığını evinin çatısında yapıyor.

Kent merkezine bağlı Alipaşa köyünde yaşayan marangoz Mustafa Yenigün, yaklaşık iki ay önce kayık yapmaya karar verdi. Ancak başkalarının işine karışmasından rahatsız olan Yenigün işine kimsenin karışmaması için kayığını sahile yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 2 katlı evinin çatısında yapmaya başladı.

Böylece istediği gibi kayığını yapabilen Yenigün, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki kayığını tamamlama aşamasına getirdi.

Tamamlandıktan sonra çatıdan indirilmesi ve denize götürülmesi de sorun olacak olan kayık, yapımı bittikten sonra Yenigün ve komşularınca çatıdan evinin arkasındaki bahçeye uzatılacak bir kızak ile önce bahçeye indirilecek.

Bahçeye yol gelmemesi nedeniyle yine güçlük çekecek olan Yenigün, burada oluşturacağı başka bir kızak ile yaklaşık 100 metre uzağa taşıyacağı kayığını bir araca yükleyerek denize götürmeyi planlıyor.

Mustafa Yenigün, gazetecilere yaptığı açıklamada, hobi olarak kayık yaptığını belirterek, "Marangozum, hobi olarak 2 tane kayık yaptım. Üçüncüyü yapıyorum, hepsini çatıda yaptım. Balıkçı barınağında yerimiz var. Ancak, 'burası olmuş, olmamış' diyen, işime karışan çok oluyor. Çatıda kafam rahat. Karışanım yok, hanımda yardımcı oluyor. Kendi istediğim gibi kayığı yapıyorum" dedi.

İki kayığı komşuların yardımı ile indirdiğini ifade eden Yenigün, "Yeni yaptığım kayığı çatıdan indirmek için komşularımdan bir ekip oluşturacağız. Kayığın altına kızak çakacağız. Kızağın yardımı ile indirmeye çalışacağız. İndirmek zor gibi görünse de, kayığın yapımı çok daha zor. Her parçası ayrı bir zorluk derecesine sahip" diye konuştu.

Kayığı projelendiremediği için denize çıkaramayacağını kaydeden Yenigün, kayığı gemi yapımı işiyle uğraşan bir firmaya projelendirdikten sonra denize indireceğini sözlerine ekledi.

-Muhtar Kocapir: "Kayığı indirirken yardımcı olacağız"

Köyün Muhtarı Yakup Kocapir ise Yenigün'ün ilkel imkanlarla işi bu seviyeye getirmesinin büyük başarı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Manevi olarak biz yanında oluyoruz. Kendi imkanları ile elinden geleni yapıyor. Kayığı indirirken, biz köylü olarak ona yardımcı olacağız. Aslında ilk işe başladığında sahilde yapmasını istemiştik. Karışanının olmaması, kafasının rahat olması için böyle karar verdi. Bu tür işlerde karışan çok olur bu da işin yapımı açısından zordur. Bizde saygı duyduk, bir anlamda doğru karar vermiş"

Muhabir: Muhittin Sandıkçı/ Tuncay Bekar

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Akıl Veren Çok Olunca' Kayığını Çatıda Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement