Aksu'da İyi Tarım Uygulamalarına Sertifika - Son Dakika
Güncel

Aksu'da İyi Tarım Uygulamalarına Sertifika

Aksu\'da İyi Tarım Uygulamalarına Sertifika

Aksu ilçesinde, iyi tarım uygulaması projesine katılan çiftçilere sertifikaları verildi.

11.01.2018 11:37

Aksu ilçesinde, iyi tarım uygulaması projesine katılan çiftçilere sertifikaları verildi.

Kaliteli ve verimli üretim, güvenilir gıda, iyi kazanç ve sürdürülebilir üretim için "İyi tarım uygulamaları" adı altında düzenlenen sertifika törenine, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İnsan İnal, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'in yanı sıra Aksulu çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte, 10 çiftçinin "İyi tarım uygulamaları" yöntemiyle ürettikleri ürünler sergilendi.

Törende konuşan Aksu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, iyi tarım uygulamasına ilçede ilk kez geçen yıl başlandığını söyledi.

Bundan sonraki süreçte daha yoğun şekilde uygulamanın takip edileceğini vurgulayan İnal, geçen yıl Aksu'dan seçilen 10 çiftçinin eğitimlerini, başarıyla tamamladığını ve sertifikalarını aldığını belirtti.

İnal, uygulamanın, insan sağlığı ve doğanın korunması, atıkların değerlendirilmesi, gereksiz ilaç ve gübre kullanımının önlemesine yönelik olduğunu dile getirdi.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de ilçe çiftçilerinin kaliteli üretim konusunda son yıllarda oldukça büyük mesafe kaydettiğini belirtti.

Aksu'nun tarım konusunda oldukça yüksek bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Şahin, "Bizler de bunun farkındayız ve çalışmalarımızı yaparken tarım arazilerini koruyacak planlamalar yapıyoruz. Kaliteli ve verimli üretim, güvenilir gıda, iyi kazanç ve sürdürülebilir üretim için iyi tarım uygulamalarının öneminin farkındayız. 2018 yılının üretici ve tüketicilerimiz için bereketli geçmesini, doğal afetlerinin yaşanmamasını, ürüne verilen emeğin karşılığının alındığı bir yıl olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Törende, iyi tarım uygulamalarına katılan çiftçilere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksu'da İyi Tarım Uygulamalarına Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement