Alacakaptan İle Oyunculuk Dersi - Son Dakika
Güncel

Alacakaptan İle Oyunculuk Dersi

Alacakaptan İle Oyunculuk Dersi

Karagöz Sinema Atölyesi'ne konuk olan ünlü sanatçı Ulvi Alacakaptan, oyuncu olmak isteyenlere mesleğiyle ilgili bilgiler verdi.

27.02.2012 21:28

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karagöz Sinema Atölyesi'nin konuğu olan ünlü oyuncu Ulvi Alacakaptan, kursiyerlere oyunculukla ilgili tüyolar verdi.

Usta oyuncu Ulvi Alacakaptan, Karagöz Sinema Atölyesi'ne konuk oldu. Önce Çocuk Sanat Evi'nde derse giren oyuncu, daha sonra da Tayyare Kültür Merkezi'ndeki seminerde kursiyerlerle bir araya geldi. Kendisiyle ilgili merak edilenlere cevaplar veren Alacakaptan, oyunculuk atölyesinin, bilinçli ve yaşamının farkında olan oyuncular yetiştirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

İyi bir oyuncunun geniş bir genel kültüre sahip olması gerektiğini vurgulayan Alacakaptan, kursiyerlere 43 yıllık mesleki deneyimlerini aktardı.

Dizi ve televizyon dünyasıyla ilgili görüşlerini dile getiren ünlü oyuncu, 'başarı' kavramının popülerlikle aynı olmadığını ifade ederek, "Çok izlenen herşey başarılı demek değildir. Bu nedenle çok izlenen her yapımın başarıyla endeksli olduğunu düşünmeyin. Popüler, halkın tuttuğu demektir. Dünyada halkın tuttuğu şeyler, popülerdir ama kolay tüketilebilir" diye konuştu.

Televizyonun eğlence aracı olduğunu vurgulayan ve kendisi için tiyatronun çok önemli olduğunu belirten Alacakaptan, "Para kazanmak bir yana, üzerine para vererek oyun oynadığımı biliyorum. Şu anda kazandığımın dörtte birini kazansam dizilerde oynamazdım" dedi.

Son dönemde vizyonda olan sinema filmleriyle ilgili yorumlar da yapan ünlü oyuncu, kursiyerlerle sohbetinde keyifli anlara imza attı.

Bursa sinemaya seyirci kalmayacak

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen 'Karagöz Sinema Atölyesi'nin ilk adımı dokuz hafta sürecek olan oyunculuk dönemi ile başlayan atölye, yine dokuzar hafta sürecek olan senaryo ve film yapım dönemleriyle toplamda 27 haftalık bir eğitimle tamamlanacak.

Oyunculuk atölyesine kayıtlı 400 kursiyer ile 5. haftasına giren Karagöz Sinema Atölyesi, meraklılarına sinema sektörüyle ilgili teorik ve pratik bilgiler veriyor. Atölye, aldıkları eğitimle başta kısa film ve belgesel olmak üzere filmler çekmeyi ve seyirci kalitesini artırmayı hedefleyen sinemaya gönül verenlerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sunuyor.

Bu kapsamda verilen eğitimi "Yerli Yerinde Sinema" fikriyle öncelikle Bursa'nın yetiştirdiği Bursa'da sanata hizmet veren öğretmenler veriyor. Öğretmenlerin rehberliğinde Karagöz Sinema Atölyesi teorik ve uygulamalı derslerini en kısa sürede 'Bursa Sinema Belleği' çalışmaları kapsamında atölye ürünü hükmünde üreteceği filmlerle zenginleştireceği gibi, kursiyerlerin kendi ürünlerine destek veriliyor.

Ayrıca eğitim programı kapsamında Bursa dışından davet edilen sinema dünyasının ustaları da sinemaya gönül veren atölye öğrencilerine tecrübelerini aktarıyor ve atölye hakkında müzakerelerde bulunarak "Bursa Sinemaya Seyirci Kalmayacak" çabasına destek veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alacakaptan İle Oyunculuk Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement