ALES/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak? - Son Dakika
Güncel

ALES/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ALES/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından yılda üç kez yapılmasına karar verilen ALES'in ikinci sınavı için başvurular 24 Temmuz – 2 Ağustos tarihlerinde alınmıştı. Peki, sınav hangi tarihte yapılacak?

27.08.2018 13:53  Güncelleme: 13:57

Başvuruları tamamlanan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) için heyecan dorukta. 24 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapan adaylar sınavın ne zaman olacağını merak ediyor. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte, sınava dair merak edilenler..

ALES/2 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruları 24 Temmuz - 2 Ağustos arasında gerçekleştirilen 30 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar ise 25 Ekim tarihinde ilan edilecek.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, 'nin internet adresinden veya mobil uygulamadan T.C. kimlik/ Y.U. numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek, internet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ niteliğinde olacak. Sonuçlar Türkçe ve İngilizce olarak açıklanacak. Sonuçlarla birlikte, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, başarı sıraları ve ALES puanları açıklanacak.

ALES/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM'nin adaylara yönelik hazırlamış olduğu "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" ile sonuç belgeleri doğrulanabilecek. Söz konusu işleme ulaşabilirsiniz.

Son Dakika Güncel ALES/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement