Amek'ten Üniversite Adaylarına Motivasyon Semineri - Son Dakika
Güncel

Amek'ten Üniversite Adaylarına Motivasyon Semineri

Amek\'ten Üniversite Adaylarına Motivasyon Semineri

GAMEK, Gaziantepli üniversite adaylarına yönelik destek ve motivasyon eğitimlerine devam ediyor.

12.03.2013 13:47

AMEK'TEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA MOTİVASYON SEMİNERİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Gaziantepli üniversite adaylarına yönelik destek ve motivasyon eğitimlerine devam ediyor.

Şehitkâmil Kongre Merkezi'nde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik YGS ve LYS öncesi "Sınav Kaygısı ve Motivasyonu" konulu bir seminer düzenledi. İki seans şeklinde verilen seminere bin 500 öğrenci katıldı.

Uzman Psikolog Ferhat Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, öğrenciler renkli anlar yaşadı. Öğrencilere kendi öğrencilik yıllarından örnekler veren Çelik, bazen sorgulayıcı bazen de sorumlu örneklerle öğrencilerin çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Herkesin ulaşmak istediği bir hedefi olmasını dile getiren Çelik, "Hedefi olan insan mutlaka hedeflerine kilitlenmeli, ona ulaşmak için bıkmadan, yılmadan ve usanmadan çabalayarak ilerlemelidir. Bu yolda bahaneler hedefe giderken setler oluşturur, o yüzden yolun açık olması için bahanelerin arkasına sığınmamalı." diyerek sınava az bir süre kaldığını ve bu süreçte öğrencilerin başarıya ulaşmalarında ailenin ve öğretmenlerin daha hassas olmaları gerektiğini ifade etti.

ZAMAN BOŞA HARCANMAMALI

Sınava az bir süre kaldığını ve en çok fedakârlığın bu dönemde yapılması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Öğrenci bu dönemde gezmeyi, eğlenmeyi, zamanını boşa harcamayı bir köşeye bırakmalı; ıstırabın en zorunu çekerek hedefe ulaşmalıdır. Öğrencinin sorunlarını çözebilmesi için çabalaması gerekir." diye konuştu

Sağlıklı beslenmenin öğrenci için önemliliğini ve ergenlikte vücut geliştiği için enerji tüketiminin fazla olduğunu dile getiren Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vücut enerjisinin yüzde 25'ini beyin harcar. Vücut geliştiği için beyne giden enerji azalır, o yüzden öğrenci iyi beslenmeli, hazır yiyeceklerden, asitli içeceklerden, sigaradan ve benzeri şeylerden uzak durmalı, doğal yiyecekler tercih edilmelidir. Her sabah yarım avuç kuru üzüm tercih edilebilir."

Programın sonunda GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, sınava girecek öğrencilere yönelik düzenlenen seminere katılımlarından dolayı Uzman Psikolog Ferhat Çelik'e teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amek'ten Üniversite Adaylarına Motivasyon Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement