Ankapark İhalesi Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Ankapark İhalesi Sonuçlandı

Ankapark İhalesi Sonuçlandı

Ankapark ihalesini, yıllık 26 milyon 400 bin lira üzerinden 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu kazandı.

20.09.2018 15:52  Güncelleme: 10:16

Daha önce 5. kez ihaleye çıkılan ancak yeterli teklif alınmadığı için iptal edilen Ankapark için yapılan 6. ihaleyi GBM Ticaret A.Ş ile Çelik Ortak Girişim Grubu kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesine 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'ın işletme ihalesi yapıldı. İhaleyi, yıllık 26 milyon 400 bin lira üzerinden 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu kazandı.

ÇİN'DEN TURİST GETİRME GARANTİSİ VERİLDİ

Firma, temaparkın işletmesini yıllık 26 milyon 400 bin TL karşılığında 29 seneliğne alırken bu bedel her yıl üfe oranında artıralacağı yönünde karar alınırken parka giriş ve oyuncuklara biniş ücretinden belediyeye %3 pay verilecek. Anapark'ı işletecek firma her sene Çin'den turist getirme garantisi de verdi.

Ankapark İhalesi Sonuçlandı

Anlaşmaya göre ilk yıl 100 bin, ikinci yıl 200 bin, üçüncü yıl da 500 bin Çinli turist Ankara'ya getirelecek. Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in projesi olan Ankapark, yüksek yatırım maliyeti ve Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yapılması nedeniyle eleştirilmişti.

MALİYERİ 2 MİLYAR TL

Yapım maliyeti 2 milyar TL'yi aştığı belirtilen Ankarpark'ta rollercoaster, dev dinazorlar ve 1200'den fazla oyuncak yer alıyor.

Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Güncel Ankapark İhalesi Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement