Ankara İftar Saati: 10 Mayıs Cuma Ankara İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Ankara İftar Saati: 10 Mayıs Cuma Ankara İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Ankara İftar Saati: 10 Mayıs Cuma Ankara İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Ankara'da iftara ne kadar kaldı merak ediliyor. Ramazan ayının 5. Gününde Ankara iftar saati araştırılmaya başlandı. Ankara'da yaşayanlar, akşam ezanı ile birlikte açacakları oruç için hazırlıklarını yapmaya başladı. Peki 10 Mayıs Cuma günü Ankara iftar saati nedir, Ankara iftar vakti nedir? İşte diyanete göre Ankara iftar saatleri…

10.05.2019 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

On bir ayın sultanı Ramazan ayının beşinci günündeyiz. Ankara'daki vatandaşlar, bu sabah imsak vakti olan 03:52'ye göre sahura kalkıp beşinci oruç için niyetlendiler. Şimdi ise akşam ezanı ile açılacak orucun vaktini merak ediyorlar. 10 Mayıs Cuma günü iftara misafire gidecekler, evde iftar yemeği hazırlayacaklar Ankara iftar saati kaçta sorguluyorlar. İşte Ankara iftar vakti;

10 MAYIS CUMA GÜNÜ İÇİN ANKARA İFTAR SAATİ 19:58

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2019

Diyanetin hazırladığı Ramazan imsakiyesi 2019 listesine haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. Bağlantıya tıklayınca açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaparak bulunduğunuz şehrin imsakiyesini görebilirsiniz.

UZMANLARDAN RAMAZANDA DOĞRU BESLENME TAVSİYELERİ

Uzmanlar, ramazanda tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftar ve sonrasında azar azar, küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmesi, doğru ve sağlıklı beslenmenin ramazan süresince de gözardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Doç. Dr. Elvan Yılmaz Akyüz, gün boyu çok uzun süre aç kalmaya bağlı olarak düşen kan şekerinin etkisiyle iftarda bir anda fazla miktarda, yağlı ve kalorili besin tüketimi eğilimi olduğunu, bunun önüne geçebilmek için haftalık olarak iftar menüsünün tok karnına planlanmasının, çok fazla çeşit ve sağlıksız tercihler yapılmasını engellemeye yardımcı olabileceğini aktardı.

Hava sıcaklığı ve nem artışı nedeniyle terleme fazla olacağı için sıvı tüketiminin önemine işaret eden Akyüz, şunları kaydetti:

"İftar ve sahur arasındaki zaman diliminde su tüketimine önem verilmelidir. Gazlı içecekler yerine ayran, az şekerli komposto, hoşaf, maden suları tercih edilebilir. Çay ve kahve tüketimi sınırlandırılmalıdır. Oruç tutarken sahura kalkmak vücudu güne hazırlayacak ve günün daha verimli geçirilmesine yardımcı olacaktır. Bu sebeple sahur, kahvaltı öğünü gibi düşünülmeli, ağır ve yağlı yemekler yerine kahvaltılıklar ile yapılmalıdır. Tokluk süresini uzatan proteinli besinlerin tüketimi tercih edilmeli, çabuk acıkma sağlayan saf karbonhidrat kaynaklarından uzak durulmalıdır. Örneğin, haşlanmış yumurta, süt, peynir, fındık-badem-ceviz, tam buğday ekmeği ve tercihe göre söğüş sebzeler ya da süt içerisine yulaf, taze veya kuru meyveler ve kuru yemiş ile sahur yapılabilir. Sahurda meyve tüketimi, gün içerisinde vücut için gerekli vitamin-mineral desteğini de sağlamaya yardımcı olacaktır."

UNUTARAK YEMEK İÇMEK ORUCU BOZAR MI?

Unutarak yemek içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." (Buhârî, Savm, 26) buyurmuştur.

Unutarak yiyip içen kimse, oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzındakileri çıkarıp ağzını yıkamalı ve orucuna devam etmelidir. Oruçlu olduğu hatırlandıktan sonra mideye bir şey inerse, oruç bozulur (Merğînânî, el-Hidâye, II, 253-254).

Oruçlu olduğunu unutarak yiyip içen kişi, yaşlı, hasta, zayıf ve oruç tutmaya güç yetiremeyecek durumdaysa onu gören kişi oruçlu olduğunu hatırlatmamalı, aksi durumda hatırlatmalıdır (Şürünbülâlî, Merâkı'l-felâh, 238).

Son Dakika Güncel Ankara İftar Saati: 10 Mayıs Cuma Ankara İftar Vakti (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement