Ankaragücü'nde Derbi Hazırlıkları Başladı ( 2 ) - Son Dakika
Güncel

Ankaragücü'nde Derbi Hazırlıkları Başladı ( 2 )

Ankaragücü\'nde Derbi Hazırlıkları Başladı ( 2 )

Teknik Direktör Özat: "Gençlerbirliği Maddi ve Manevi Anlamda Bizden Daha İyi Durumda"

23.02.2011 03:10

TEKNİK DİREKTÖR ÖZAT: ''GENÇLERBİRLİĞİ MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA BİZDEN DAHA İYİ DURUMDA''

''HAK ETMEDİĞİM PARA DIŞINDA ANKARAGÜCÜ'NDEN 1 KURUŞ İSTEMEM''

''ANKARAGÜCÜ'NDE İHTİYARLAR GRUBU HARİÇ HİÇBİR GRUBA SAYGI DUYMUYORUM''

''BEN KÖLN'DE KAPTANLIK YAPTIĞIM İÇİN ANKARAGÜCÜ BİLD GAZETESİNDE HABER OLUYOR''

''BAŞARI OYUNCULARIMA BAŞARISIZLIK İSE BANA AİTTİR''

Ankaragücü bir günlük iznin ardından Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarına başladı.

Ligin alt ve orta sıralarını yakından ilgilendiren Ankara derbisi öncesi Ankaragücü Teknik Direktör Ümit Özat, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kasımpaşa maçında istedikleri tarzda bir oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten Özat, ''Bazı medya organlarında yanlı ve art niyetli ifadeler yer alıyor. Bu takım geçen hafta Beşiktaş'ı yendi, bu hafta da Kasımpaşa'ya yenildi. Ben her zaman söylüyorum ki başarı oyuncularımın, başarısızlık ise benimdir. Ben bu mütevaziliği gösteririm. İnsanların yanlı haber yapmasının çok fazla gereği yok. Kasımpaşa maçında istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadı. Sapara 3-4 gün izinliydi. Maçtan 1 gün önce geldiği için ve ikinci yarıda yorulduğu için oyundan aldım. Mehmet Çoğum sakattı ve Uğur da cezalıydı. Senecky ve Bora sakattı. Ben de Bayram'ı oynattım. Burada kaldığım için Ankaragücü'ne faydalı olacak bütün oyuncuları oynatacağım. Oyuncu kazanmak maçı kazanmaktan daha önemliydi. Ligde 25 puanla 12. sıradayız. Üst sıralara daha fazla yaklaşmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Teknik anlamda kendisini eleştiren kimseye menfi olarak cevap vermediğini dile getiren Ümit Özat, ''Çünkü getirisi ve götürüsü bana aittir. Kararları veren kişi benim burada. Kimseye de açıklama yapmak zorunda değilim. Özgür'ü oyuna aldıktan sonra çıkarmamın hesabını kimseye vermem. Birçok oyuncuyu bu takımda ilk defa ben oynattım ve bu oyuncuların maliyeti de sıfır'' dedi.

''GENÇLERBİRLİĞİ MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA BİZDEN DAHA İYİ DURUMDA''

Haftasonu Gençlerbirliği ile yapacakları derbi maça değinen Özat, ''İki takım için de önemli bir maç. Gençlerbirliği bizden daha rahat bir konumda. Puan anlamında olmasa da maddi ve manevi anlamda bizden daha iyiler. Ben baskıyı atlatırım ama sahada oyuncum atlatamıyor. Ankaragücü seyircisi çok önemli bir güç ama biz bu gücü hiçbir zaman arkamızda hissedemiyoruz. Kayserispor taraftarı 90. dakikada bile takımını alkışlıyor ve sonucunda 2 gol geliyor. Bunu da bazılarının anlaması gerekiyor'' diye konuştu.

''HAK ETMEDİĞİM PARA DIŞINDA ANKARAGÜCÜ'NDEN 1 KURUŞ İSTEMEM''

Allah'tan korkan ve yalan konuşmayı sevmeyen birisi olduğunu sözlerine ekleyen teknik sorumlu Özat, ''Ben kimseye eksik ya da yanlış bilgi vermem. Ama yanlı ve yanlış haberleri üzülerek takip ediyorum. Mesleki etik de bu insanlara birgün lazım olacaktır. Benim açımdan herşey sahaya atlayan taraftarla oldu. Ben görevime son verildiği güne kadar 1 lira bu kulüpten istemedim. Ama Allah'tan korkmayan insanlar para almışım gibi haber yazıyor. Öncelikle yardımcılarım paralarını alacak. Bundan sonra da devam etmek istemiyorlarsa 1 dakika burada durmam. Ama şu anda canla ve başla görevimin başındayım. Ama geçmişe dönük alacaklarımın tümünü tahsil ettiğimi ispat edebilirlerse bu haberi yapanlarla yüzleşmeye hazırım. Aksi taktirde ahlaksızlık, terbiyesizlik yapmasınlar ve yalan haber yazmasınlar. Hepimizin çocuğu ve ailesi var. Yalan söylemediğim için ailemin yüzüne rahatlıkla bakabiliyorum. 1 lira tazminat istemem. Haketmediğimin dışında 1 kuruş istemem. Ama bana haksızlık yapılırsa ki yapıldı, bazı şeyleri tekrar düşünürüm. Bu durumda önce emekçilerimin alacaklarını ödettiririm. Sonrasında ise geçmişteki alacaklarımızı isterim. Bunun dışında hiçbirşey talep etmem, farklı niyetler görmediğim sürece'' şeklinde konuştu.

''ANKARAGÜCÜ'NDE İHTİYARLAR GRUBU HARİÇ HİÇBİR GRUBA SAYGI DUYMUYORUM''

Artık Ankaragücü'nde futbolcular için kaldığını vurgulayan Ümit Özat, ''Neden istifa edeyim ? Beni buraya taraftar mı getirdi ? Geçmiş alacaklarımı verin, dostça ayrılalım dedim. Sadece fesh etmemi engelleyecek rakamı verdiler. Taraftarın lafıyla neden istifa edeyim ? İhtiyarlar grubu hariç hiçbir Ankaragücü grubuna saygı duymuyorum. Çünkü bu insanlar küfürsüz bir şekilde eleştirilerini dile getiriyor. Benim bırakacağım nokta yönetimin beni istemediği noktadır. Taraftarın sahaya atladığı gün bırakırdım ama şartlar uygun değildi. Ankaragücü kimseye kalmadı, bana da kalmadı. Ankaragücü ilk 8'de değil ama alt tarafla da hiçbir işi kalmadı. Öte yandan gencecik oyuncuları bu takıma kazandırdık. İnsanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bu kadro çok büyük paralarla kurulmadı ama oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum'' açıklamalarında bulundu.

''BEN KÖLN'DE KAPTANLIK YAPTIĞIM İÇİN ANKARAGÜCÜ BİLD GAZETESİ'NDE HABER OLUYOR''

Yönetim kanadından 3 haftadır kimseyle görüşmediğini söyleyen genç teknik adam, ''Benim böyle bir beklentim de yok. Neticede ben burada işimi yapıyorum. Onlar benim işverenim. Konuşmak isterlerse tabiki görüşürüz ama beni aramıyorlar diye küsecek halim yok. 11 aydır çok şeye göğüs gerdim. Bana laf atılmadan ben kimseyle muhattap olmadım. Bir kesım taraftara sesleniyorum. İnsanlar sahaya atlayıp hocasına saldıran taraftar olmaktan utanmalı bence. Ben nefsi müdafaa yaptım, yine olsa yine yaparım. Ben Köln'de oynadığım için ve kaptanlık yaptığım için bu olay Bild gazetesinde yer alıyor. Bunu da herkes böyle bilmeli.'' dedi.

ANTRENMANDAN NOTLAR...

Haftanın ilk antrenmanında Kasımpaşa maçında 11'de forma giyen oyuncular yenileme antrenmanı yaparken diğer futbolcular ise dayanıklılık çalışması yaptı. 1 saat süren çalışmalara geçtiğimiz günlerde ameliyat olan Güven Varol katılmadı. Kaleci Senecky ise ağırlık salonunda çalışmalarını devam ettirdi. Diğer yandan hafif sakatlıkları bulunan Mehmet ve Bora ise fizyoterapist eşliğinde antrenman sahasında takımdan ayrı koşu yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankaragücü'nde Derbi Hazırlıkları Başladı ( 2 ) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement