Anne v Babalar Dikkat - Son Dakika
Güncel

Anne v Babalar Dikkat

Anne v Babalar Dikkat

Yeni eğitim öğretim yılına başlayacağı bu günlerde okul öncesi göz muayenesinin önemi bir kez daha gündemde.

13.09.2013 10:04

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Medical Park Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmail Özgür Şanlı, okul öncesi göz muayenesinin önemine dikkat çekerek, ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu. Şanlı, çocukların göz sağlığının ihmale gelmeyeceğini belirterek, "Bu dönemde çocuğun okuma, yazma ve öğrenme alışkanlıklarının yeni gelişmeye başladığını düşünürsek altta yatabilecek bir gözlük ihtiyacı çocuğun okuma ve öğrenme hevesine daha başlangıç noktasında darbe vurabilir. Bu durum da çocuklarımızı okul yaşamında başarısız kılabilir" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılına başlayacağı bu günlerde okul öncesi göz muayenesinin önemi bir kez daha gündeme geldi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Medical Park Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmail Özgür Şanlı, okul öncesi göz muayenesinin önemini hatırlattı.

Şanlı, "Çocuklarımızın okula başlamadan önce oftalmolojik olarak kontrol edilmesi onların göz sağlığı açısından son derece önemlidir. daha anaokulu yaşlarında yapılabilecek olan bu basit muayene ile öncelikle mevcut kırma kusurlarının ve gözlük ihtiyaçlarının erkenden saptanması ve buna paralel olarak göz tembelliği gibi ileriki yaşlarda tedavisi çok zor olan göz rahatsızlıkları ortaya çıkarılabilir. Göz tembelliği tedavisinde erken teşhis son derece önemlidir'' dedi.

Çocuklarda göz sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Op. Dr. İsmail Özgür Şanlı, "Bu dönemde çocuğun okuma yazma ve öğrenme alışkanlıklarının yeni gelişmeye başladığını düşünürsek altta yatabilecek bir gözlük ihtiyacı, çocuğun hevesine daha başlangıç noktasında darbe vurabilir. Bu durum da çocuklarımızı okul yaşamında başarısız kılabilir" diyerek konu ile ilgili önemli uyarıda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anne v Babalar Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement