Arı Biziz, Bal da Bizdedir Projesi" - Son Dakika
Güncel

Arı Biziz, Bal da Bizdedir Projesi"

Arı Biziz, Bal da Bizdedir Projesi"

DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu: "Projelerimizi iş, gönül ve güç birliğiyle geleceğe yönelik gerçekleştiriyoruz.

04.07.2014 17:58

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezince (DAGEM) yürütülen, "Arı Biziz, Bal da Bizdedir Projesi" tamamlandı.

DAGEM tarafından yürütülen proje kapsamında eğitim alan 100 öğrenciye törenle arıcılık belgesi verildi.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, törende projenin hem çok eğlenceli hem de çok verimli olduğunu söyledi.

DAGEM'in "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz Projesi"yle girişimcilik ruhunun geliştirilmesi dalında Avrupa Girişimcilik Ödülü'nün sahibi olduğunu hatırlatan Şerifoğlu, şunları kaydetti:

"Projelerimizi iş, gönül ve güç birliğiyle geleceğe yönelik gerçekleştiriyoruz. Bundan 50-100 yıl sonrasına yön verecek projeler üretmeye, geliştirmeye özen gösteriyoruz. DAGEM'de eğitim gören öğrencilerimiz üniversitemizin birer elçisi oldu. Gittikleri yerlerde Düzce'yi ve üniversitemizi tanıtacaklar."

DAGEM Müdürü ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu da çocuklarda "arılar sokar ve bal yapar" imajının hakim olduğunu belirterek, "Verilen eğitimlerle bu imajı değiştirdik. Çocuklar, arıların birçok yeni yönünü ve özelliğini keşfetti. Sürdürülebilir çevre için önemini öğrendiler. Doğa yürüyüşlerine katılarak arılarla çevrenin ilişkisini yerinde gözlemlediler. Bu yıl ilk kez il dışından katılım oldu" ifadesini kullandı.

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan da projelerin her zaman destekçisi olacaklarını anlattı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arı Biziz, Bal da Bizdedir Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement