Ashton: Sırbistan'ın AB Katılım Müzakere Süreci Uzun Sürmez - Son Dakika
Güncel

Ashton: Sırbistan'ın AB Katılım Müzakere Süreci Uzun Sürmez

Ashton: Sırbistan\'ın AB Katılım Müzakere Süreci Uzun Sürmez

Sırbistan hükümeti'nin kurulmasında bir gün sonra, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, başkent Belgrad'a geldi.

28.04.2014 17:38

Sırbistan hükümeti'nin kurulmasında bir gün sonra, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, başkent Belgrad'a  geldi.

Catherine Ashton, başkent Belgrat'ta ilk önce Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile görüştü. Cumhurbaşkanlık Sarayı'nda bir araya gelen Nikoliç ve Ashton görüşmesinin ana konusu Sırbistan'ın en yakın zamanda AB üyesi olmasıydı. Ashton Balkan ülkelerinden, AB'ye yeni dönemde girecek olan ilk ülkenin Sırbistan olacağı inancında olduğunu belirtti. Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç ise, yeni kurulan hükümetin AB'ye üyelik için tüm şartları yerine getirmek için çalışacağını ifade etti. Nikoliç ayrıca, Sırbistan- Kosova görüşmelerinin de devam edeceğini vurguladı.

Sırbistan Cumhurbaşkı Nikoliç ile yapılan görüşme ardından, Ashton Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile bir araya geldi. Başbakanlık binasında Ashton'u, Başbakan Aleksandar Vuçiç ve Dışişleri Bakanı İvica Daçiç karşıladı. Görüşmlerden sonra düzenlenen ortaklaşa basın toplantısında ilk konuşan Catherine Ashton, Sırbistan Hükümetinin AB'ye üyelik sürecini başta gelen ödev olarak değlendirmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirti. Ashton, Sırbistan'ın AB katılım müzakereleri sürecinin uzun sürmeyeceğini umduğunu da ifade etti.

Ashton, bu süreç bu hızla devam ettiği takdirde, Balkanlardan AB'ye yeni üye olacak ilk ülkenin Sırbistan olacağını söyledi. Ashton, Kosova ile Sırbistan görüşmelerine değinirken, bu görüşmeler tamamlandığında Balkanlarda barışın hüküm sürceğini ifade etti. Başbakan Vuçiç ise, Ashton'un Sırbistan'ın AB yolunda ilerlemesinde büyük katkıları olduğunu belirtti. Vuçiç, Sırbistan'ın en çok 5 yıl içerisinde AB'nin tam üye ülkesi olacağına inandığında vurguladı. Aleksandar Vuçiç, Kosova ile Sırbistan arasındaki görüşmlerde bizat kendisinin bulanacağını vurgularken, "Bizim için en önemlisi Kosova ile dostluk köprüleri kurmak ve Kosova'da yaşayan Sırpların çıkarlarını korumaktır" dedi. Belgrad ziyareti çerçevesinde AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Sırbistan Parlamento Başkanı ile görüşecek ve Parlamentoda milletvekilerine hitaben bir konuşmada bulunacak. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ashton: Sırbistan'ın AB Katılım Müzakere Süreci Uzun Sürmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement