Aski Genel Müdürü'nden "Mazgallara Çöp Atmayın" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Aski Genel Müdürü'nden "Mazgallara Çöp Atmayın" Uyarısı

Aski Genel Müdürü\'nden "Mazgallara Çöp Atmayın" Uyarısı

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, kanalizasyon hatları ve ızgara bacalarının atılan çöpler yüzünden sık sık tıkandığına dikkat çekerek, vatandaşları çöpleri mazgallara atmamaları konusunda uyardı.ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, yapılan tüm...

04.11.2013 10:04

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, kanalizasyon hatları ve ızgara bacalarının atılan çöpler yüzünden sık sık tıkandığına dikkat çekerek, vatandaşları çöpleri mazgallara atmamaları konusunda uyardı.

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, yapılan tüm uyarılara rağmen kanal ve yağmur suyu hatlarının bazı vatandaşlar tarafından çöplük gibi kullanıldığını belirterek, bu durumun hatlarda tıkanma riski oluşturduğunu söyledi. Kaya, Ankara'nın atık suyunu taşıyan ve yağmur sularını toplayarak sel baskınlarını önleyen kanalların atılan çöpler yüzünden sık sık tıkandığını ifade ederek, yağış mevsimine girilen sonbahar aylarında da hatların tıkanarak taşkınlara neden olmaması için vatandaşlara çöpleri mazgallara atmamaları konusunda uyarıda bulundu. Dökülen yaprakların, inşaat atıklarının yağmur suyu hatlarına atıldığının altını çizen Kaya, "Ne yazık ki bilinçsizce yapılan bu davranışlar sonucunda kanalizasyon hatları kendi işlevini yapamaz duruma geliyor" dedi.

-"ELİNE GEÇENİ HATLARA ATMA ALIŞKINLIĞI" -

Vatandaşların eline geçerse kanalizasyon hatlarına ya da yağmur suyu mazgallarına atmayı alışkanlık haline getirdiğini vurgulayan Kaya şunları kaydetti:

"Pet şişeler, poşetler, hafriyat atıkları hatta evlerde çocuk bezleri kanalizasyon hatlarına atılıyor. Bazı apartman görevlileri çöpleri ve ağaçlardan dökülen yaprakları mazgallara süpürüyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan bu gibi çöpler ve yabancı maddeler, suyun akışını engelliyor, hatların tıkanmasına ve arızalanmasına neden oluyor. Tıkanan kanallar taşarak hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de maddi zararlara neden oluyor. Atılan çöplerin zararını hepimiz çekiyoruz."

-"TAŞAN KANALİZASYON SULARI İNSAN SAĞLIĞI İÇİN BÜYÜK RİSK"-

Sonbahar ve kış aylarında meydana gelecek olası yağışlara da dikkat çeken Kaya, "Yağışlarla meydana gelecek taşkınların kente zarar vermemesi için yağmur suyu hatlarımızın sorunsuz çalışması gerekmektedir. Eğer hatlarımız atılan çöplerle tıkanırsa sular caddelerde birikir, yağan yağmurlar sele dönüp çevreye maddi zarar verir. Taşan kanalizasyon sularının da insan sağlığı için büyük risk oluşturacağını da unutmamak gerekir" diye konuştu.

-"ASKİ BAKIMLARININ AKSATMADAN SÜRDÜRÜLMESİNE RAĞMEN TIKANMALAR HALA SÜRÜYOR"-

ASKİ'nin kanalizasyon hatlarının bakımlarını aksatmadan sürdürmesine rağmen yine de yanlış kullanımlar sonucunda tıkanmaların olduğunu söyleyen Kaya, özellikle ilçe belediyelerinde görev yapan temizlik elemanlarından da gerçekleştirdikleri temizlik sırasında mazgalların içine çöpleri atmamalarını istedi. Kentte yaşamanın bazı kuralları ve kendi içinde de özel bir kültürü olduğuna işaret eden Kaya, şöyle devam etti:

"Mazgal örneğinde de olduğu gibi bir veya birkaç kişinin yaptığı sorumsuz davranışın olumsuz sonuçlarını o bölgede yaşayan yüzlerce hatta binlerce vatandaş birlikte çekmekte. Bu nedenle daha kaliteli bir yaşam için vatandaşların daha duyarlı olmalarını, çöpleri kanallara atmamalarını, atan kişileri ise uyarmalarını ya da 153 nolu telefonlardan ekiplerimize ve zabıta ekiplerine bildirmelerini rica ederiz. Bu şehir hepimizin, daha sağlıklı, daha temiz bir şehir için sadece bazı kurallara uymalıyız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Aski Genel Müdürü'nden 'Mazgallara Çöp Atmayın' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement