Atatürk Havalimanı'nda "Dhmi Çalıştayı" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda "Dhmi Çalıştayı" Yapıldı

Atatürk Havalimanı\'nda "Dhmi Çalıştayı" Yapıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, "İstanbul'da havacılık adına tek çözüm, yeni bir havalimanının yapılmasıdır."

16.03.2012 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, "İstanbul'da havacılık adına tek çözüm, yeni bir havalimanının yapılmasıdır. Bu konuda ciddi çalışmalar var" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda çalışan müdür ve amirlerin katıldığı "DHMİ Çalıştayı"nda konuşan Birdal, çalıştayda Atatürk Havalimanı'nın işlerliğine yönelik birçok konunun tartışıldığını belirterek, "Arkadaşlarımızın tüm sorularını alarak değerlendireceğiz ve gerekli çözümlemeleri gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda birçok acil çözüm gerektiren konunun olduğunu vurgulayan Birdal, şunları kaydetti:

"Buradaki çözümler, geçici çözümler olacaktır. Ancak belirli bir süreye kadar burayı rahatlatan çözümler olacaktır. İstanbul'da havacılık adına tek çözüm, yeni bir havalimanının yapılmasıdır. Bu konuda ciddi çalışmalar var. Belirli seviyelere geldi. Bu çalışmalar bittiğinde tabii ki ciddi bir rahatlama olacak. Ancak şu anda Atatürk Havalimanı'ndayız. Burası çalıştığı sürece ne yapılabilir bunu düşünmekteyiz.

Atatürk Havalimanı, İstanbul'un ortasında kaldı. Zaman içerisinde etrafı yapılaşmalarla kapattık. 30-40 yıl öncesinde düşünmemiz gerekenleri şimdi düşünüyoruz. O yüzden de çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Yani Atatürk Havalimanı'nı büyütüp genişletebilirsiniz. Etrafındaki yapılaşmaları yıkarsanız genişletebilirsiniz. Ancak bu genişlettiğiniz anda hangi noktadaysanız ondan bir adım daha ileri yine gidemezsiniz. Onun için İstanbul'un ihtiyacı genişlemeye müsait bir alan üzerine kurulacak yeni bir havalimanıdır."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda 'Dhmi Çalıştayı' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement