B. Vanspor, Karşıyaka'yı Devirdi: 1-0 - Son Dakika
Güncel

B. Vanspor, Karşıyaka'yı Devirdi: 1-0

B. Vanspor, Karşıyaka\'yı Devirdi: 1-0

Belediye Vanspor, Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında evinde ağırladığı Karşıyakaspor'u Mazlum'un attığı golle 1-0 mağlup etti.

31.10.2013 10:32  Güncelleme: 12:02

B.Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası maçında kendi evinde oynadığı maçta Karşıyakaspor'u uzatmaların 101. Dakikasında Mazlum'un attığı golle devirmeyi başardı. Galibiyetlerde oyuncuların yanı sıra taraftarların da büyük katkısı oldu. Sezonun belki de en heyecanlı karşılaşmasının oynandığı maçı, yaklaşık 4 bin B.Vanspor taraftarının takip ettiği gözlendi.

B.Vanspor, Cahit Yahya Sönmez teknik sorumluluğunda sahaya; Taner, Sabahattin, Birol, Mazlum, Medeni, Senar, Aykut, Vedat, Burak, Mustafa ve Osman ilk onbiri ile çıktı.

Karşıyaka ise Mustafa Ati Göksu teknik sorumluluğunda sahaya; Recep, Ali, Servan, Chikeluba Francis, Tayfun, Battal, Cenk, Onur, Ali Kemal, Hüseyin ve Gökhan ilk onbiri ile çıktı.

B.VANSPOR MAÇA İYİ BAŞLADI

Karşılaşmanın henüz 3. Dakikasında B.Vanspor Aykut ile atağa çıktı. Bu oyuncunun ortasında Senar penaltı noktasından topu kafayla auta gönderdi.

7. dakikada B.Vanspor bir net pozisyona daha girdi. Tayfun'un hatalı geri pasında kaleci Recep kontrol edemedi. Medeni topu dışarı yolladı.

14. dakikada Karşıyakaspor sağdan atak geliştirdi. Francis'in ortasında Gökhan vurdu, kaleci Taner topu son anda çıkardı.

26. dakikada Karşıyakaspor bu kez Servan ile atağa çıktı. Bu oyuncunun ana pasında top Francis'e geldi. Francis Gökhan'ı topla buluşturmak istedi, Taner erken müdahale ederek topu uzaklaştırdı.

28. dakikada B.Vanspor atağa kalktı. Karambolde kalan topu Aykut filelerle buluşturmak istedi, ancak kaleci Recep topu kornere yolladı.

34. dakikada bu kez Karşıyaka gol aradı. Vedat pozisyonun gelişmesini faulle önleyince sarı kart gördü.

38. Gelişen Karşıyaka atağında Ali Kemal düşürüldü, serbest vuruşu Tayfun kullandı, top az farkla auta çıktı.

İlk yarıda iki takım da soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.

İKİ TAKIM DA GOL ARADI

İkinci yarının hemen başında 46. Dakikada Karşıyaka net bir pozisyondan yararlanamadı. Onur'un uzun pasında Ali topu indirdi, Gökhan'ın şutu kale direğinin yanından auta çıktı.

52. dakikada Karşıyaka net bir gol daha kaçırdı. Francis'in pasında B.Vanspor savunması ofsayt diye durdu, Gökhan kaleci Taner ile karşı karşıya kaldı. Taner gole izin vermedi.

57. dakikada bu kez B.Vanspor net bir gol kaçırdı. Birol şık çalımlarla rakip yarı sahaya girdi. Pasında Aykut kaleci ile karşı karşıya kaldı, şutunda Recep gole izin vermedi, dönen topu Senar dışarı yolladı.

58. dakikada B.Vanspor'da Birol'un yerine Semih oyuna dahil oldu.

64. dakikada Karşıyaka penaltı bekledi. İkinci yarı oyuna giren ve rakip takımı hareketlendiren Mustafa Sevgi ceza alanına girerken kendini yerde buldu, Karşıyakaspor'lu oyuncular itiraz etti, ama hakem devam dedi.

68. dakikada B.Vanspor'da Senar çıktı, Ersoy girdi.

69. dakikada B.Vanspor kalecisi net bir gol daha kurtardı. Karşıyaka'nın sağdan serbest vuruştan Mustafa Sevgi ile kullandığı topu Gökhan kafa ile filelerle buluşturmak istedi, Taner izin vermedi.

74. dakikada B.Vanspor soldan serbest vuruşu Burak'la kullandı, kaleci Recep topu kornere yolladı.

81. dakika maçın belki de kırılma dakikalarıydı. Taner penaltı kurtardı. Bu dakikada gelişen Karşıyaka atağında, Francis orta açtı top Mustafa Can'ın eline çarptığı gerekçesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Francis'in kullandığı penaltıda kaleci Taner topu çıkararak taraftardan büyük alkış aldı.

83. dakikada kaleci Taner bir kez daha kalesinde devleşti. Karşıyaka atağında Mustafa Sevgi şık çalımlarla ceza alanına girdi ve pasında Gökhan sert ve düzgün vurdu; taraftar gol diye beklerken Taner son anda topu kornere yollayarak büyük alkış aldı.

87. dakikada taraftarın hakeme büyük öfke gösterdiği bir pozisyon oldu. Karşıyaka atağında ofsayt olduğu gerekçesiyle ceza alanı dışında topu eline alan Kaleci Taner'in pozisyonuna, yardımcı hakemin uyarısıyla orta hakem serbest vuruş verdi. Kullanılan serbest vuruşta top direkten döndü. Devamında gelişen atakta bu kez topu Mehmet dışarı yolladı.

Bu dakikalar büyük heyecana sahne oldu.

90. dakikada bu kez B.Vanspor net bir golden oldu. Osman'ın kullandığı serbest vuruşta Karşıyaka savunması topu çizgiden çıkardı. Maç bu skorla bittiği için uzatmalara gidildi.

UZATMALAR BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLDU

93. dakikada B.Vanspor atağı Mazlum'la gelişti. Bu oyuncunun ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ersoy kendini yerde buldu, hakem aldatma gerekçesiyle sarı kart verdi.

95. dakikada Karşıyaka net bir gol kaçırdı. Mustafa, Francis ve Gökhan paslaşmasında top ceza alanı içinde Francis'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top dışarı gitti.

97. dakikada Aykut'un yerine Maksut oyuna dahil oldu.

101'de gol geldi. B.Vanspor'un atağı Medeni ile gelişti. Bu oyuncunun şık çalımları ve ardından güzel pası ile Maksut ceza alanına girdi. Vuruşunda kaleci Recep topu çıkardı, dönen topu Mazlum tamamladı ve taraftara büyük bir zafer yaşattı.

Uzatmaların ilk devresini B.Vanspor 1-0 önde tamamladı.

Uzatmaların ikinci devresine Karşıyaka hızlı başladı.

109. Dakikada Karşıyaka atağında Mustafa Sevgi sert ve düzgün bir şut kulandı, top az farkla auta çıktı.

110. Karşıyaka Mustafa Sevgi ile serbest vuruş kullandı. Gökhan topu filelerle buluşturmak istedi, Kaleci Taner gole izin vermedi.

116. dakikada Karşıyaka bu kez soldan atak geliştirdi. Ali'nin uzun pasında Gökhan topu kafa ile filelere göndermek istedi, Taner bir kez daha kalesini gole kapattı.

Karşılaşmanın son düdüğü ile taraftarlar büyük bir sevinç yaşadı. Bu arada maçın 120 dakikası hiç susmadan takıma destek veren Ercan Dülger başkanlığındaki Grup Kara Kobralar, herkesin takdirini kazandı.

B.Vanspor, aldığı bu galibiyetle büyük bir zafere imza atarak dördüncü tura yükseldi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel B. Vanspor, Karşıyaka'yı Devirdi: 1-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement